Довгоочікуваний запуск Crew Dragon знову під загрозою - офіційне попередження
Категорія
Технології
Дата публікації

Довгоочікуваний запуск Crew Dragon знову під загрозою - офіційне попередження

Джерело:  online.ua

Друга спроба запуску космічного корабля Crew Dragon, який розробили фахівці SpaceX, опинилася під загрозою зриву — знову через погоду. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на базу ВВС Сполучених Штатів на мисі Канаверал.

Згідно з висновками командування, ймовірність скасування нового запуску оцінили у 50%.

Зазначається, що погодні умови поки що складаються не найліпшим чином. Приблизно у 40% оцінили ймовірність також зриву спроби запуску наступного дня, 31 травня.

За словами директора агентства NASA Джима Брайденстайна, конкретної та чіткої дати запуску Crew Dragon немає, її можуть перенести чи скорегувати.

Нагадаємо, попередньо запуск призначили на 22:22 за київським часом у суботу, 30 травня. Вважається, що повноцінно можливість його оцінять зранку, тобто вже найближчими годинами.

Апарат Crew Dragon повинні були відправити на земну орбіту ще 27 травня. Тоді запуску перешкодила погода.

Подію оцінили у США як вкрай важливу, адже країна самостійно не відправляла астронавтів у космос майже 10 років. Для цього вони користувалися відповідними послугами інших держав.

Окрім того, політ унікальний за іншими факторами. Уперше в людській історії корабель з екіпажем відправить у космос комерційна приватна компанія. Запуск — це фінальне випробування для Crew Dragon, який планують використовувати надалі — навіть у майбутній місячній місії.

Як повідомляв ONLINE.UA, передбачається що багаторазова перша ступінь ракети — головна технологія SpaceX — приземлиться після старту на мобільну платформу Of Course I Still Love You ("Звичайно, я все ще кохаю тебе" — ONLINE.UA). Вона знаходиться в Атлантичному океані.

Екіпаж місії — два астронавти NASA, Дуглас Херлі та Роберт Бенкен. Перший став командиром кораблю, а другий отримав функцію командира сумісних операцій з МКС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?