У Києві новий спалах коронавірусу - Кличко заявив про жертву
Категорія
Україна
Дата публікації

У Києві новий спалах коронавірусу - Кличко заявив про жертву

У Києві новий спалах коронавірусу - Кличко заявив про жертву
Джерело:  online.ua

Мер Києва Віталій Кличко оголосив про новий потужний спалах інфекції COVID-19 у столиці, який зафіксували напередодні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний канал очільника міста у Telegram.

За даними мерії, протягом останньої доби у Києві підтвердили 55 нових випадків коронавірусу. Він уразив 7 медиків.

"Також зазначу, що вчора в місті закрили на карантин гуртожиток на проспекті Гагаріна. Там виявили спалах вірусу. Один хворий помер у лікарні, ще трьох госпіталізували з легкою формою. Усі інші мешканці гуртожитка перебувають на самоізоляції, їх обстежують медики", - пояснив Кличко.

Він додав, нові випадки зараження це:

  • 34 жінки, вік яких коливається від 21 до 77 років;

  • 19 чоловіків віком від 21 до 81 років;

  • дівчинка до 15 років та 3-річний хлопчик.

Наразі 13 пацієнтів госпіталізували, інші перебувають на самоізоляції, лікарі стежать за їхнім станом.

"Одужали за добу в столиці 40 людей. Усього коронавірус за період пандемії подолали 637 мешканців Києва", - підкреслив мер.

Загальна кількість киян, уражених коронавірусом COVID-19, сягнула вже 2 904 від початку епідемії.

Станом на ранок 30 травня по всій Україні виявили 23 204 інфікованих COVID-19 осіб. Смертельних випадків - 696, одужали 9 311 українців.

Як повідомляв ONLINE.UA, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко невідкладно звернувся до усіх українських громадян — він заявив, що МОЗ буде пропонувати іншу стратегію боротьби з коронавірусом під час другої хвилі епідемії: заходи будуть спрямовані на запобігання новому тотальному карантину. Ляшко звертає увагу на те, що українцям вже потрібно готуватися до другої хвилі коронавірусу, оскільки вона може піти за сценарієм грипу та грипоподібних захворювань.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?