Нова програма співпраці: Шмигаль розкрив, що передбачає угода з МВФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Нова програма співпраці: Шмигаль розкрив, що передбачає угода з МВФ

Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль пояснив, на яку саме програму співпраці з Міжнародним валютним фондом розраховує офіційний Київ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ топ-посадовця в ефірі українського телебачення.

За його словами, програма stand-by не потребує від української сторони підвищення пенсійного віку чи важких структурних реформ.

"Програма не вимагає від нас, і там немає умов щодо здійснення структурних реформ. Там прописані необхідні структурні маяки, які Україна повинна виконувати з МВФ або без МВФ, оскільки ми рухаємося в бік цивілізованого світу", - пояснив Шмигаль.

Очільник українського уряду наголосив, вони продовжуватимуть реформування усіх галузей, які цього потребують.

"Це кредит за програмою stand by з доволі спрощеними умовами, який дасть Україні можливість рухатись в напрямку подолання наслідків коронакризи. Перший транш, який ми маємо отримати в червні, складатиме 1,9 мільярда доларів, на осінь ми очікуємо – 1,6 мільярда доларів, в наступному році - 1,5 мільярда доларів", - додав прем'єр.

Нагадаємо, програма співпраці з МВФ — це одна з головних тем українського Кабміну ще з 2019 року.

Попередній прем'єр Олексій Гончарук говорив про ймовірність отримання першого траншу ще до нового 2020 року, місія фонду неодноразово відвідувала Київ для переговорів. Станом на кінець травня договір ще не уклали.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше прем’єр Денис Шмигаль стверджує, що Україна може отримати перший довгоочікуваний транш Міжнародного валютного фонду вже наступного тижня. Згідно з його поясненням, усі контакти між Києвом та фондом знаходяться на фінальній стадії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?