Це удар: в ЄС невтішно відреагували на скандальне рішення Трампа
Категорія
Світ
Дата публікації

Це удар: в ЄС невтішно відреагували на скандальне рішення Трампа

Джерело:  online.ua

Очільник федерального Міністерства охорони здоров'я Німеччини Єнс Шпан виступив із критикою проти Сполучених Штатів — причиною став розрив співробітництва з ВООЗ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його публікацію у Twitter.

За його словами, Берлін розчарований розпорядженням адміністрації Дональда Трампа.

"Удар по міжнародній політиці охорони здоров'я, що розчаровує. ВООЗ має провести реформи задля свого майбутнього. ЄС має взяти на себе провідну роль і надавати більше фінансування. Це — один із пріоритетів під час нашого головування у Раді ЄС (з 1 липня - ONLINE.UA)", - пояснив Шпан.

Нагадаємо, президент Трамп анонсував розрив контактів з ВООЗ та аргументував це нездатністю структури провести реформи, яких від неї вимагав Вашингтон. Невдовзі Білий дім офіційно ухвалив відповідне рішення і наголосили, що організація нібито відмовилась йти на зустріч американській стороні.

Президент США водночас додавав до своїх заяв з цього приводу, що ВООЗ занадто тісно співпрацює із Китаєм. Окрім того, у поширенні коронавірусу COVID-19 світом необхідно звинувачувати саме китайську владу та представників організації.

Станом на 30 травня у світі виявили вже понад 6 мільйонів випадків коронавірусу. Сполучені Штати стали найбільшим осередком інфекції, там підтвердили понад 1,7 мільйона випадків.

Як повідомляв ONLINE.UA, Всесвітня організація охорони здоров’я виступила з неочікуваною заявою — фахівці стверджують, що новим епіцентром пандемії коронавірусу у світі є Південна та Північна Америка. Своє твердження організація аргументує тим, що, станом на 26 травня, в Південній та Північній Америці діагностовано понад 2,4 мільйона випадків захворювання на коронавірус, з них понад 143 тисяч пацієнтів померли.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?