Епідемія COVID-19 в Україні: у МОЗ виступили з важливим попередженням
Категорія
Україна
Дата публікації

Епідемія COVID-19 в Україні: у МОЗ виступили з важливим попередженням

Джерело:  online.ua

В Україні нещодавно почалося тестування методом імуноферментного аналізу — для виявлення антитіл до коронавірусу COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ міністра охорони здоров'я Максима Степанова.

За його словами, до 30 травня медичні спеціалісти вже провели близько 6 300 таких досліджень.

"При проведенні ІФА-тестування виявляють антитіла у людини коронавірусної інфекції. Тобто тест покаже, чи перехворіла людина на COVID-19 чи ні", - пояснив Степанов.

Наразі кожен ІФА-тест проводять у децентралізованому порядку. Зокрема — у районних та обласних лікарнях, які володіють лабораторіями належного рівня.

Міністр також анонсував включення даних про обсяги ІФА-тестування у загальні дані відомства стосовно епідемії COVID-19. Водночас цю статистику розкриватимуть під час щоденних брифінгів.

Станом на ранок у суботу, 30 травня, в Україні підтвердили вже 23 204 випадки коронавірусу COVID-19.
З 22 травня країна перейшла у стан адаптивного карантину — регіони отримали можливість переходити до нових послаблень після поліпшення епідемічної ситуації. Нові етапи також передбачали відновлення роботи громадського транспорту, з 25 травня у великих містах навіть відкрили метро.

Як повідомляв ONLINE.UA, мер Києва Віталій Кличко оголосив про новий потужний спалах інфекції COVID-19 у столиці, який зафіксували напередодні. За даними мерії, протягом останньої доби у Києві підтвердили 55 нових випадків коронавірусу. Він уразив 7 медиків.

Спалах стався у гуртожитку. Заклад закрили, а всіх інфікованих перевели в ізоляцію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?