У Путіна з'явилася нова катастрофічна проблема - у чому причина
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна з'явилася нова катастрофічна проблема - у чому причина

Джерело:  online.ua

Російський державний лідер Володимир Путін стрімко втрачає рейтинг довіри на тлі епідемії коронавірусу COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на підсумки соціологічного дослідження "Левада-центру".

Опитування провели з 22 до 24 травня. Жителів країни запитали про імена 5-5 російських політиків, яким вони довіряють.

Ім'я Путіна згадали лише у 25% випадків. За ним у рейтингу йде міністр оборони Сергій Шойгу з 14% та прем'єр-міністр Михайло Мішустін з 11%, який взимку цього року очолив уряд.

Цікаво, що 16% респондентів взагалі заявили — не довіряють жодному з місцевих політиків. Інші 33% мали серйозні проблеми з відповіддю.

Опитування провели серед 1 623 росіян віком від 18 років. Показник похибки сягає 2,5.

Нагадаємо, рейтинг Путіна разом із довірою населення до лідера знижується з кінця 2017 року. У листопаді того року він сягав близько 59%. Вже у березні 2019-го рейтинг впав до 41%.

У квітні падіння — на тлі поширення коронавірусу COVID-19 - довело симпатії росіян до президента до рівня у 28%.

Водночас того ж місяця стало відомо, що майже половина громадян РФ (48%) критично ставляться до рішень Путіна та представників уряду стосовно боротьби проти епідемії.

Станом на 30 травня в Росії підтвердили вже 396 575 випадків COVID-19. Інфекція стала причиною смерті 4 555 осіб.

Як повідомляв ONLINE.UA, 26 травня очільник Кремля Володимир Путін під час відеоконференції з міністром оборони Сергієм Шойгу виступив з черговою скандальною заявою — він наголосив, що Росія вже пройшла пік пандемії коронавірусу. Варто зазначити, що цього ж дня російський президент повідомив, що парад на честь 75-річчя Перемоги у Другій світовій війні відбудеться 24 червня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?