Зеленський оприлюднив декларацію: скільки заробила родина президента за 2019 рік
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський оприлюднив декларацію: скільки заробила родина президента за 2019 рік

Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський оприлюднив дані декларації про прибуток та витрати за 2019 рік. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на президентську пресслужбу.

За офіційними даними, державний лідер та його родина заробили за попередній рік 28 602 468 гривень. Водночас сума сплачених податків сягнула 3,6 мільйона.

"З травня 2019 року Володимир Зеленський не займається підприємницькою діяльністю та отримує заробітну плату виключно в Державному управлінні справами. Сума одержаної Главою держави зарплати з травня по грудень 2019 року склала 208 787 грн", - зазначили в ОПУ.

Минулого року родина державного лідера отримала 4,423 мільйона гривень за продаж нерухомості у Києві. Зокрема, вказується майно на вулиці Великій Васильківській, яке належало Олені Зеленській.

"Крім того, родина президента здійснила продаж корпоративних прав усіх дванадцяти українських підприємств родині Сергія Шефіра на суму 246 тисяч 144 гривні", - додала пресслужба.

Навесні 2019 року Зеленський позбувся усіх акцій Green Family LTD разом з акціями чотирьох торгових марок, зареєстрованих на території РФ.

Водночас президент з минулого року перестав володіти корпоративними правами в іноземних компаніях Vilhar Holdings Limited, Aldorante Limited.

Нагадаємо, з травня 2019 року Володимир Зеленський обіймає посаду президента. Він отримав її за підсумками двох турів виборів — на фінальному етапі він поборов експрезидента Петра Порошенка.

Як повідомляв ONLINE.UA, колишній державний лідер Петро Порошенко повернувся у список мільярдерів Forbes через п’ять років. У 2014 році він мав 1,3 мільярда доларів, а вже у 2015 році видання нарахувало у нього "лише" 930 мільйонів доларів. Видання нещодавно оприлюднило оновлений рейтинг українських багатіїв — його очолив Рінат Ахметов.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?