Україна відкриває кордони: що відомо про нове резонансне рішення
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна відкриває кордони: що відомо про нове резонансне рішення

Джерело:  online.ua

ДПСУ звернулася до іноземних колег із сусідніх держав з питанням щодо відновлення руху через пункти пропуску на кордоні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прикордонну службу.

Листи прикордонники спрямували до Словакії, Молдови, Угорщини. Представники прикордонної служби останньої наголосили — ще не час відновлювати кордон.

Українське відомство пояснило, щодо Словакії перш за все йдеться про такі пункти:

  • "Вишнє Немецьке" ("Ужгород" з боку України) - для автомобілів;

  • "Убля" ("Малий Березний з боку України") - у повному обсязі;

  • "Вельке Семенце" ("Малі Селменці" з боку України) - у повному обсязі.

Водночас молдовська сторона погодилась відкрити наступні пункти перетину кордону:

  • "Крива" ("Мамалига");

  • "Мирне" ("Табаки");

  • "Брічень" ("Росошани").

"Водночас угорська сторона, яка раніше розглядала питання відновлення до ранку 30 травня роботи чотирьох пунктів пропуску на кордоні з Україною (з українського боку "Лужанка", "Вилок", "Дзвінкове" та "Косино"), заявила, що це питання відтерміновується. Про нову дату поновлення роботи пунктів пропуску угорські прикордонники повідомлять згодом", - додали у ДПСУ.

Нагадаємо, кордони здебільшого закриті від початку епідемії коронавірусу COVID-19. Відповідне рішення ухвалили у середині березня. Наразі триває процес виводу України з режиму обмежень. Станом на ранок 30 травня зареєстрували 23 204 випадків COVID-19.

Як повідомляв ONLINE.UA, Україна частково відкриває пункти пропуску на кордоні. Вже з 29 травня повинні заробити 66 КПВВ на кордоні з Молдовою, Польщею, Словаччиною, Угорщиною, Румунією, Білоруссю і Росією. Про це йдеться в постанові Кабміну, яку було прийнято тиждень тому, але опубліковано тільки зараз. Українські прикордонники рекомендують поки не поспішати з в’їздом і виїздом з України через те, що підготовлені до відкриття пункти, оскільки ще не всі країни ЄС готові відновити пропуск.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?