Трамп зробив черговий скандальний випад проти України
Категорія
Політика
Дата публікації

Трамп зробив черговий скандальний випад проти України

Джерело:  online.ua

Американський лідер Дональд Трамп останнім часом різко критикує багато міжнародних майданчиків і організацій, які, на його думку, не реагують належним чином на глобальні проблеми, з якими сьогодні стикається весь світ. На цей раз він розкритикував міжнародний клуб "Великої сімки", саміт якого повинен був відбутися в червні. Глава США вирішив перенести його на вересень і розширити - він має намір запросити на саміт лідерів Росії, Австралії, Південної Кореї і Індіі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на AFP.

"Я відкладаю саміт, бо не відчуваю, що G7 вірно представляє те, що відбувається в світі. Це дуже застаріла група країн", - заявив Трамп.

Трамп додав, що провести саміт в 2020 році вийде не раніше вересня. У прес-службі Білого дому додали, що американський глава хоче, щоб лідери країн G7 обговорили під час зустрічі Китай.

Як відомо, Росія була членом "Великої сімки" до 2014 року, коли організація називалася "Великою вісімкою" або G8. Через анексію українського Криму країну-агресора виключили з цієї групи країн і більше вона не брала участь у зустрічах даного міжнародного формату.

Але тепер, незважаючи на те, що ситуація з Кримом не змінилася і Росія продовжує окуповувати український півострів, Трамп вирішив повернути главу Кремля Володимира Путіна в міжнародний клуб G7. При цьому американський лідер запевняє, що не підтримує анексію Криму і готовий посилювати санкційний тиск на Росію поки Москва не припинить агресію проти України.

Нагадаємо, Велика сімка - це міжнародний клуб, який об'єднує Великобританію, Німеччину, Італію, Канаду, США, Францію і Японію. G7 не є міжнародною організацією, вона не базується на міжнародному договорі, не має статуту і секретаріату. Рішення "сімки" не мають обов'язкової сили. Як правило, мова йде про фіксацію намірів сторін дотримуватися узгодженої лінії або про рекомендації іншим учасникам міжнародного життя застосовувати певні підходи у вирішенні тих чи інших питань.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Меркель жорстко відмовилася від пропозиції Трампа брати участь в саміті G7 в Вашингтоні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?