В Україні знову випав сніг - погода критично погіршується в усіх областях
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні знову випав сніг - погода критично погіршується в усіх областях

Джерело:  online.ua

В останній весняний день в Україну знову повернулася зима. Напередодні початку літа, 31 травня, Карпати засипає снігом, а решту регіонів країни накриють сильні зливи. Рятувальники попередили українців про критичне погіршення погоди і закликали дотримуватися правил безпеки в період сильних дощів, які сьогодні очікуються в західних областях. При цьому погана погода протримається у всій країні ще кілька днів. Точний прогноз погоди на 1-3 червня повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укргідрометцентр.

За даними рятувальників, з самого ранку 31 травня на горі Піп Іван Чорногірський лютує хуртовина. Крім того, що високогір'є засипає снігом, там ще й вдарили морози - температура повітря опустилася до -4°С.

За прогнозом синоптиків, у найближчі дні українцям не варто чекати літа. До 3-4 червня синоптична ситуація в країні буде знаходитися у владі циклону Izolde. Але вже в кінці наступного тижня настане потепління.

У понеділок, 1 червня, вдень і вночі по всій Україні пройдуть дощі. Температура повітря вдень не підніметься вище + 15°С, вночі ще прохолодніше - +8 ... +10°С.

5ed369e9940c3

У вівторок, 2 червня, погода не покращиться. Тільки вночі, як обіцяють синоптики, на деякий час закінчиться дощ. Але при цьому літнє тепло так і не настане.

5ed369f1e1744

У середу, 3 червня, знову очікуються дощі та грози. Негода загляне в кожен регіон України. При цьому в нічний час ще більше знизиться температура до +5 ... + 7°С.

5ed369fe44ba8

До слова, атмосфера забула, що настає літо, не тільки в Україні. Наприклад, в турецькій Анталії кілька днів тому також випав сніг. Сніг в цю пору року в цих районах, незважаючи на рельєф місцевості, - рідкість. Деякі з місцевих жителів підкреслили, що вперше в житті спостерігають таке явище в травні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в кінці травня Україну не в перший раз засипає снігом. Несподіваний сюрприз погоди виник 24 травня, коли Карпати, як і сьогодні, накрила хуртовина.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?