Верховна Рада готує неприємний сюрприз Кабміну - що відомо
Категорія
Політика
Дата публікації

Верховна Рада готує неприємний сюрприз Кабміну - що відомо

Верховна Рада готує неприємний сюрприз Кабміну - що відомо
Джерело:  online.ua

У вівторок, 2 червня, Верховна Рада збирається на засідання, на якому планується голосування за програму діяльності Кабміну. Парламентарії повідомили, що більшість комітетів Ради не підтримали текст, поданий в квітні урядом, і надали свої рекомендації його зміни. Вони мають намір відправити документ на доопрацювання. Про це повідомила заступниця голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук в соцмережі, передає ONLINE.UA.

"Абсолютна більшість комітетів Верховної Ради не підтримали той текст, який Кабінет міністрів подав ще в квітні, і надали свої рекомендації. Ймовірно голосування в залі буде аналогічним і програму відправимо на доопрацювання. Згідно із законом уряд має внести доопрацьований варіант і парламент розгляне його протягом 15 днів. Розраховуємо отримати детальний і більш конкретний документ, який врахує рекомендації народних депутатів", - повідомила Кравчук.

Крім програми діяльності уряду, народні депутати мають намір розглянути законопроєкт про "злодіїв в законі", постанови від комітету у закордонних справах, пакет законопроєктів від "цифрового" комітету - про хмарні послуги, про електронні комунікації, про захист телекомунікаційних мереж. Також на порядку денному важливі зміни до виборчого законодавства. Зокрема, щодо впровадження партійних списків на місцевих виборах в міських ОТГ, де не менше 15 тисяч населення, зменшення застави за участь у виборах в 4 рази, паралельне висунення до рад різного рівня і багато іншого - ці законопроєкти будуть розглядатися в першому читанні.

Нагадаємо, ще 2 квітня голова уряду Денис Шмигаль повідомив, що Кабінет міністрів затвердив програму діяльності і назвав деякі пріоритети. Згідно з текстом програми до пріоритетних напрямів діяльності Кабміну відносяться: матеріальний добробут українців шляхом побудови ефективної економічної системи країни, розвиток підприємницької діяльності, створення нових робочих місць, забезпечення рівних можливостей для всіх підприємців, дотримання високих соціальних стандартів, розвиток освіти, науки, культури і системи державних послуг, захист територіальної цілісності і суверенітету України і безпечна реінтеграція тимчасово окупованих територій.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що парламентський комітет з питань фінансів, податкової та митної політики Верховної Ради відправив на доопрацювання програму діяльності Кабінету міністрів Дениса Шмигаля. У Раді скаржаться на те, що програма уряду дуже схожа не «реферат».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?