Українські крилаті ракети завдали потужного удару по цілям в Чорному морі - видовищне відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Українські крилаті ракети завдали потужного удару по цілям в Чорному морі - видовищне відео

Джерело:  online.ua

В Україні успішно завершився черговий етап випробувань потужних крилатих ракет "Нептун". На цей раз випущені з секундним інтервалом ракети точно вразили одразу дві цілі в Чорному морі. Дальність до цілей була приблизно 85 км і 110 км. Випущені ракети супроводжували українські авіатори на винищувачах СУ-27. Видовищне відео ураження цілей ракетами опублікувала пресслужба Міноборони України, передає ONLINE.UA.

Особливостями цього етапу випробувань потужної української зброї стало те, що бойові пуски ракет здійснювали по двом морським цілям практично одночасно - з пускової установки залпом вийшли дві ракети з інтервалом дві секунди одна після одної. Після старту з пускової установки дві ракети вийшли по запрограмованому маршруту до двох цілей в Чорному морі. Завдяки спеціальному польотному завданню, кожна головка самонаведення ракети отримала координати цілей курс, дальність польоту і час, який витрачається для захоплення кожної з цілей.

"Під час свого польотного шляху за 10-15 кілометрів до двох точок ураження ракети самостійно знизилися до 5 метрів над рівнем Чорного моря. Далі ракети розрахували оптимальну точку попадання, подолали шлях, який залишився, і знищили дві морські цілі. Я всіх вас вітаю! Випробування пройшли успішно, всі надводні цілі були вражені на заданій дальності ", - прокоментував успішні випробування генеральний директор ДП ГККБ" Луч "Олег Коростильов.

У Міноборони нагадали, що ракети "Нептун" є перспективною українською розробкою і в разі запуску серійного виробництва можуть стати вагомою зброєю стримування, так як вони здатні знищувати не тільки корабельні цілі, а й наземні. Крім того, дані ракети є сучасним видом озброєння, вони керовані і практично непомітні для ворожих радарів.

"На даному етапі випущені ракети по 10-15 кілометрів прольоту знизилися на висоту 5 метрів над рівнем моря, зводячи ймовірність виявлення ракети до нуля", - підкреслили в оборонному відомстві.

Як відомо, комплекс крилатих ракет "Нептун" створили конструктори Державного Київського конструкторського бюро "Луч". Крилата ракета здатна вражати наземні і морські цілі, а головне її призначення знищення кораблів противника. Дальність її польоту складає до 300 км.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ракетні комплекси "Нептун" мають надійти на озброєння ЗСУ вже в 2020 році. Фінансовий ресурс на це передбачений - в бюджеті виділено на 300 млн гривень більше, ніж в минулому році, на розвиток ракетної сфери.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?