Ілон Маск жорстко поставив на місце главу Роскосмоса після відправки людей у ​​космос
Категорія
Технології
Дата публікації

Ілон Маск жорстко поставив на місце главу Роскосмоса після відправки людей у ​​космос

Джерело:  online.ua

Ще в 2014 року Росія загрожувала США жорстко відповісти на санкції проти РФ, введені через анексію українського Криму, - тоді глава "Роскосмосу" Дмитро Рогозін натякнув Вашингтону, що Москва може відмовитися доставляти американських астронавтів на МКС, через що США доведеться це робити за допомогою батута . Після історичного запуску на МКС корабля Crew Dragon з астронавтами на борту, засновник компанії SpaceX Ілон Маск пригадав ці погрози Рогозіну - він заявив, що "батут працює". Такий тролінг Рогозіну Маск влаштував на спільній з директором NASA Джимом Брайденстайном пресконференції з нагоди успішного відправлення людей у космос, передає ONLINE.UA.

Про недоречний і нахабний жарт Рогозіна, який пропонував американцям стрибати в космос з батута, Маск згадав після питання журналістів про реакцію Росії на успішний запуск корабля Crew Dragon на МКС. Поки глава NASA Брайденстайн розповідав, що бачив привітання від росіян, які висловлювали впевненість, що співпраця між США і Росією в космічній галузі продовжиться, Маск раптово засміявся.

"Батут працює (« The trampoline is working »). Це «внутрішній жарт»", - заявив Маск, після слів якого розсміявся і Брайденстайн.

Важливо відзначити, що глава "Роскосмосу" Дмитро Рогозін ще ніяк не прокоментував новий космічний успіх США. Відреагував на історичну подію тільки офіційний представник російської космічної держкоропораціі Володимир Устименко.

"Істерика, яка піднялася після вдалого запуску корабля Crew Dragon, не дуже зрозуміла. Сталося те, що статися має було давно. Тепер не тільки росіяни літатимуть на МКС, а й американці. Ну і чудово! Але і ми на місці стояти не збираємося. Уже в цьому році проведемо випробування двох нових ракет, а в наступному - відновлюємо нашу Місячну програму. Буде цікаво! ", - заявив Устименко про великі космічні плани РФ.

Нагадаємо, корабель Crew Dragon з астронавтами Дугласом Херлі і Робертом Бенкеном 30 травня успішно стартував з майданчика Космічного центру Кеннеді у Флориді. Запуск здійснили з другої спроби - 27 травня його скасували за 16 хвилин до старту через погану погоду. На орбіті Crew Dragon проведе близько 19 годин. За цей час він скоректує її так, щоб почати зближення з МКС. Стиковка корабля з Міжнародною космічною станцією запланована на 17:30 за київським часом.

Важливо відзначити, що успішний запуск SpaceX Сrew Dragon з двома людьми на борту тепер означає не тільки кінець існуючої монополії Росії на пілотовані запуски у космос, а й є наступним кроком у розвитку комерційного ракетобудування. У SpaceX обіцяють суттєво здешевити відправку людей в космос, а їх ракети Falcon Heavy і Starship повинні стати основним транспортом у запланованій колонізації Місяця і Марса.

Успішну відправку людей в космос вже прокоментував президент США Дональд Трамп. Він заявив, що США вдалося покласти край епосі, протягом якої існувала залежність від інших країн при відправці астронавтів у космос.

Раніше ONLINE.UA публікував онлайн-трансляцію запуску корабля Сrew Dragon з двома людьми на борту. Видовищне відео історичної події, за яким спостерігав весь світ, можна подивитися і зараз.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?