В Україні вирішили переглянути протокол лікування коронавіруса - що сталося
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні вирішили переглянути протокол лікування коронавіруса - що сталося

В Україні переглянуть протокол лікування коронавіруса з урахуванням рекомендацій ВООЗ. Йдеться про виключення з протоколу препарату "Гідроксихлорохін", який, як з'ясували дослідники, збільшує ризик виникнення ускладнень у пацієнтів, в тому числі з серцево-судинною системою, і створює додаткову загрозу смерті. Про це повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в інтерв'ю "Радіо Свобода", передає ONLINE.UA.

"Рішення про виключення цього препарату зі списку рекомендованих приймають інфекціоністи і клініцисти, які безпосередньо володіють ситуацією і дивляться на динаміку розвитку, дивляться на побічні властивості препарату. І є Державний експертний центр, який збирає і моніторить всі побічні дії препаратів, які сьогодні використовуються на території України", - пояснив Ляшко, відзначивши, що найближчим часом робоча група перегляне протокол лікування коронавіруса.

За словами заступника голови МОЗ, на сьогоднішній день в Україні рішення щодо використання "Гідроксихлорохіну" і будь-якого іншого препарату для лікування хворих на коронавірус приймає лікар в кожному конкретному випадку. При цьому Ляшко додав, що зараз в Україні проходять клінічні випробування чотири препарати проти коронавіруса.

"Цим питанням займається інша окрема група. Є державний експертний центр, який аналізує всі матеріали, допускає до проведення клінічних випробувань. Я знаю, що там є і препарати, які можуть впливати на зменшення летальності, наприклад, шляхом профілактики ускладнень серцево-судинної системи, легеневої системи. А є, які мають певну противірусну дію. Подивимося, що дадуть нам клінічні дослідження. І це по всьому світу проводиться ... "- додав він.

Також Ляшко попередив, що нова хвиля епідемії коронавіруса в Україні може відбутися восени. Він підкреслив, що Міністерство охорони здоров'я вже готується до неї. Чиновник додав, що в міністерстві вже визначили, які карантинні обмеження поки працюють в країні, а які ні.

Нагадаємо, станом на 31 травня в Україні зафіксовано 23 672 випадків зараження коронавірусом. За останню добу кількість хворих знову різко зросла до 468 заражень. До цього кілька днів спостерігався незначний спад захворюваності. При цьому експерти запевняють, що пік захворюваності Україна вже пройшла.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні всіх хворих коронавірусів лікують безкоштовно. На лікування українців в держбюджеті передбачено чотири пакети, які покривають вартість стаціонарної допомоги та екстреної медичної допомоги.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?