Прийшов час - США поставили безкомпромісну вимогу Путіну
Категорія
Політика
Дата публікації

Прийшов час - США поставили безкомпромісну вимогу Путіну

Джерело:  online.ua

Росія може повернути собі місце шановного члена суспільства націй тільки після того, як припинить агресію проти України. Саме Москва, а не Київ, несе відповідальність за конфлікт на Донбасі і окупацію Криму, тому Росія повинна негайно вивести свої війська з ОРДЛО і повернути анексований український півострів, так як від цього страждають не тільки українці і кримчани, а й росіяни. Таку безкомпромісну вимогу команді Путіна поставив посол США при ОБСЄ Джеймс Гілмор, передає ONLINE.UA з посиланням на його офіційну заяву, розміщену на сайті місії.

"Росія змушує нас повірити, що кримські татари краще живуть при окупаційному уряді, незважаючи на повідомлення про насильницькі зникнення, незаконне ув'язнення, примусове психіатричне лікування, показові судові процеси і тортури. Прийшов час Росії відмовитися від цієї шаради, повернути Україні повний контроль над Кримом і вивести свої війська і військову техніку зі східної України. Тільки тоді РФ зможе повернути собі місце шановного члена суспільства націй - мета, до якої Москва повинна прагнути заради кращого майбутнього для своїх громадян ", - заявив Гілмор.

Він нагадав, що так звані "довірені особи" в контрольованій Росією Східній Україні не існували б без прямої підтримки з боку Москви. Ці сили Москва підтримує технікою і озброєнням, які ніколи не були на озброєнні українських військових - і це регулярно підтверджують спостерігачі ОБСЄ.

"Численні ЗМІ та неурядові організації документально підтвердили наявність високотехнологічних систем радіоелектронної боротьби, танків і зенітних ракетних батарей в Україні, причому всі вони могли бути отримані тільки з Росії. Як ми бачили на засіданні Постійної ради минулого тижня, Росія піде на все, щоб перекласти провину за цей конфлікт на Україну та інші держави-учасники ", - висловив стурбованість посол США при ОБСЄ.

Гілмор закликав світ не помилятися і не слухати російську пропаганду, якою команда Путіна хоче переконати суспільство в тому, що конфлікт на Донбасі є "внутрішнім". Він підкреслив, що "ні Сполучені Штати, ні Україна, ні будь-який інший член Постійної Ради не несуть відповідальності за конфлікт на сході України або за окупацію і передбачувану анексію Криму" - повна відповідальність лежить на Росії.

"Ми відкидаємо твердження Росії про те, що Москва поліпшила життя кримських татар і інших українців, які проживають в окупованому Росією Криму. З тих пір, як так звані «зелені чоловічки» вперше з'явилися в Криму в 2014 році, російський режим зробив рішучі кроки по ущемлення прав кримських татар та інших українців, в результаті чого десятки тисяч людей покинули півострів ", - йдеться в зверненні посла США.

Важливо відзначити, що з такою вимогою до Росії посол США звернувся після того, як під час засідання онлайн-засідання ОБСЄ у Відні представник Росії намагався запобігти і перервати виступи по ситуації в Криму, а також мілітаризації Азово-Чорноморського басейну, які "йому не подобаються ".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що США закликали весь світ потужно вдарити по Росії через Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?