Як раніше не буде - в Кабміні зробили важливе попередження українцям
Категорія
Україна
Дата публікації

Як раніше не буде - в Кабміні зробили важливе попередження українцям

Як раніше не буде - в Кабміні зробили важливе попередження українцям
Джерело:  online.ua

У Закарпатській області, на кордоні України з Угорщиною, другий день відбувається колапс - водії мікроавтобусів заблокували пункт пропуску "Тиса" через вимоги митників задекларувати товар, що ввозиться. 31 травня пункт пропуску довелося тимчасово закрити. Щоб врегулювати ситуацію в Закарпатську область терміново виїхав голова ДПСУ, щоб на місці розібратися в ситуації і не допустити будь-яких провокацій. На скандал вже відреагували в Кабміні. Зокрема, заступник міністра фінансів Юрій Драганчук назвав ситуацію спробою ввезення контрабанди в Україну. Він попередив українців, що ніякі незаконні схеми ввезення незадекларованого товару в Україну більше не працюють і до цього повинні звикнути все. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Мінфіну.

5ed3ac73bfd8d

Відомо, що на даний момент на пункті пропуску "Тиса" утворилися кілометрові черги через відмову деяких водіїв і пасажирів автомобілів декларувати товари, які ввозяться на територію України. Люди стоять в черзі вже третю добу. Проблеми на пункті виникли нібито через те, що через кордон "перестали пускати посилки, які раніше пропускали". Митники зазначають, що працюють з дотриманням вимог чинного законодавства і не здійснюють ніяких додаткових перевірок або операцій, крім визначених законом.

"Це чергова спроба перетнути кордон незаконним шляхом і завезти контрабандні товари. Однак ці схеми більше не спрацюють. Як раніше вже не буде. І до цього повинні звикати все. У нас розроблений чіткий план заходів щодо протидії контрабанді та незаконному ввезенню товарів. І він поступово втілюється в життя ", - зазначив Драганчук.

В ДПСУ також прокоментували скандальну ситуацію, що виникла на кордоні з Угорщиною. Прикордлнники запевняють, що ніяких змін в законодавстві немає, просто "вирішили навести порядок, щоб водії не спекулювали на перевезеннях посилок і не порушували правила перетину кордону".

"В даний час ситуація, коли блокувалися під'їзди до пунктів пропуску, через що фактично було призупинено будь-які оформлення як на в'їзд, так і на виїзд, була локалізована. Пропускні операції в пункті пропуску поновилися", - повідомив спікер Державної прикордонної служби Андрій Демченко .

5ed3ac9071e5c

Він підкреслив, що учасники протесту намагалися провокувати прикордонників. Для недопущення провокацій на місце були відправлені додаткові сили прикордонної.

"Люди були вкрай незадоволені, намагалися кілька провокувати прикордонників в плані фізичного впливу на військовослужбовців. На даний момент ситуація стабілізувалася. Щоб провокацій не відбулося, на місце були підтягнуті додаткові сили ДПСУ. На місце з Києва вибув голова ДПСУ, щоб розібратися в ситуації і щоб не допустити будь-яких провокацій ", - повідомив Демченко.

В результаті інциденту порушень перетину держкордону не відбулося. На місці досі перебувають люди, які очікують оформлення транспортних засобів.

Нагадаємо, увечері 30 травня прикордонники повідомили, що на пункті пропуску "Тиса" зібралися водії транспортних засобів, які займаються перевезенням посилок на замовлення без відповідних дозволів, і відмовляються письмово декларувати товари, що переміщуються. 31 травня водії заблокували пункт пропуску, протестуючи проти додаткових перевірок. В результаті на кордоні утворилися кілометрові черги - люди не можуть в'їхати в Україну ще з 29 числа.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Кабміні повідомили чудові новини українцям щодо часткового відкриття кордонів. З 29 травня заробили 66 пунктів пропуску на кордоні з Молдовою, Польщею, Словаччиною, Угорщиною, Румунією, Білоруссю і Росією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?