У Путіна висунули нахабні умови на скандальну пропозицію Трампа
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна висунули нахабні умови на скандальну пропозицію Трампа

Джерело:  online.ua

У команді російського президента Володимира Путіна назвали справедливою критику американського глави Дональда Трампа на адресу групи країн "Великої сімки", в яку останній вирішив запросити Росію. Але Москва не поспішає приймати пропозицію США, висунувши Трампу свої умови на участь в G7. Голова комітету Ради Федерації з міжнародних справ Костянтин Косачов заявив, що Росії буде цікавий цей формат, якщо вона там буде брати участь на рівних правах з іншими учасниками "Великої сімки", до якої входять Великобританія, Німеччина, Італія, Канада, США, Франція і Японія. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс.

"Москву не може влаштувати роль глядача на саміті G7. Росія завжди готова до діалогу в будь-яких форматах, але за неодмінної умови рівності учасників та, головне, рівних можливостей впливати на рішення, що приймаються", - заявив Косачов.

Разом з тим у Путіна вважають важливим, що Трамп визнав формат G7 застарілим. Косачев підкреслив, що раніше про це неодноразово заявляла Росія.

"Це давно очевидно - "сімка" перетворилася в інструмент демонстрації єдності західного світу, але перестала генерувати нові рішення. Така ось віртуальна демонстрація переваги і домінування. І цей формат мало кому цікавий, крім його учасників. Про це, до речі, говорила все останні роки і Росія", - додав Косачев.

Однак, за словами Косачева, Росія не прийме пропозицію Трампа, якщо їй не дадуть право висловлювати свої позиції і впливати на кінцеві рішення. А це значить, що в Москві і цей міжнародний майданчик хочуть використовувати для просування власних інтересів.

"Якщо ж Росію та інші країни запрошують посидіти на приставних стільчиках і засвідчити свою повагу традиційній "сімці", то це вельми сумнівна затія, яка навряд чи буде цікава Москві", - підсумував Косачев.

Нагадаємо, Велика сімка - це міжнародний клуб, який об'єднує Великобританію, Німеччину, Італію, Канаду, США, Францію і Японію. G7 не є міжнародною організацією, вона не базується на міжнародному договорі, не має статуту і секретаріату. Рішення "сімки" не мають обов'язкової сили. Як правило, мова йде про фіксацію наміри сторін дотримуватися узгодженої лінії або про рекомендації іншим учасникам міжнародного життя застосовувати певні підходи у вирішенні тих чи інших питань.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Трамп зробив скандальний випад проти України- він вирішив запросити Росію на саміт "Великої сімки", з якої країну-агресора виключили після анексії Криму. Незважаючи на те, що Москва продовжує окупацію українського півострова, США вирішили залучити Путіна для обговорення міжнародних проблем.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?