Як корабель Маска доставив астронавтів на МКС - видовищне відео історичного моменту
Категорія
Технології
Дата публікації

Як корабель Маска доставив астронавтів на МКС - видовищне відео історичного моменту

Як корабель Маска доставив астронавтів на МКС - видовищне відео історичного моменту
Джерело:  online.ua

У неділю, 31 травня о 17:27 за київським часом, корабель Crew Dragon з екіпажем першої пілотованої місії SpaceX Demo-2 через майже 19 годин після запуску успішно пристикувався до МКС. Саме стикування проходило в автоматичному режимі, але заключний етап зближення астронавти проводили в ручному управлінні. Як корабель Ілона Маска доставив астронавтів на МКС можна подивитися в онлайн-трансляції, відео якої опубліковано на каналі NASA, передає ONLINE.UA.

Тепер, після нормалізації тиску і температури, приблизно через дві години після стикування, екіпаж МКС зможе відкрити шлюз, а точніше, два шлюзи (на станції і на кораблі), через які прибулі астронавти вперше переступлять поріг Міжнародної космічної станції, на якій, імовірно проведуть , від 30 до 119 діб.

Екіпаж місії - два астронавти NASA Дуглас Херлі і Роберт Бенкен. Перший став командиром корабля, а другий отримав функцію командира спільних операцій з МКС. На станції вони приєднаються до основної експедиції МКС-63 в складі американського командира Крістофера Кессіді і російських бортінженерів Анатолія Іванишина та Івана Вагнера.

Нагадаємо, корабель Crew Dragon доставив астронавтів на МКС в рамках першої пілотованої місії компанії Ілона Маска. Це також перший з 2011 року пілотований політ на власному кораблі для США. Скільки астронавти пробудуть на МКС, не уточнюється. Відомо, що корабель Dragon не може перебувати на орбіті більше чотирьох місяців.

Наступний пілотований політ Dragon планується на початок осені 2020 року. Екіпаж буде складатися вже з чотирьох чоловік. На МКС відправляться астронавти NASA Шеннон Уокер, Майкл Хопкінс і Віктор Гловер, а також японський астронавт Соїті Ногучи.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Ілон Маск жорстко поставив на місце голову Роскосмоса після відправки людей в космос. Він їдко пожартував, що американський "батут" для стрибків у космос працює.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?