В українських СІЗО заробили платні камери - хто в них може потрапити і скільки вони коштують
Категорія
Україна
Дата публікації

В українських СІЗО заробили платні камери - хто в них може потрапити і скільки вони коштують

Джерело:  online.ua

У деяких українських СІЗО заробили платні камери з поліпшеними умовами для в'язнів. Але потрапити в них можуть не всі. Для тих людей, які вчинили тяжкі злочини, платні камери закриті. У VIP-камерах СІЗО побував міністр юстиції Денис Малюська. Він показав, які в них умови, а також уточнив, скільки коштує місце в таких платних камерах, повідомляє ONLINE.UA.

Зокрема, чиновник побував в Запорізькому СІЗО і в Вільнянській установі виконання покарань №11, де в рамках експериментального проекту Міністерства юстиції України відкрили платні камери з поліпшеними умовами розміщення для ув'язнених. На фото, опублікованих мінсітром, показано, що в цих камерах є ліжка, душ, телевізор, холодильник, мікрохвильова піч, пральна машина, підлоги застелені килимовими доріжками.

Ціни на місце в платній камері СІЗО майже не відрізняються. Малюська уточнив, скільки коштує перебування в VIP-камері:

  • Запоріжжя: доба - 570 гривень, тиждень - 1990 гривень, місяць - 3410 гривень

  • Вільнянська УВК: доба - 540 гривень, тиждень - 1900 гривень, місяць - 3260 гривень

  • Дніпро: доба - 880 гривень, тиждень - 2200 гривень, місяць - 3060 гривень.

Міністр юстиції нагадав, що на експеримент з платними камерами в Україні зважилися, щоб прибрати корупцію і поліпшити умови утримання під вартою. За словами Малюськи, гроші, отримані з оренди платних камер, витратять на ремонт в безкоштовних камерах, де, за його словами, твориться жах.

"Нагадаю навіщо ми все це робимо. Ми заробляємо гроші на ремонт в безкоштовних камерах, там жах. Ми прибираємо корупцію на розподілі між камерами. Нехай за кращу камеру платять не хабарем, а платежем в бюджет. Ми зменшуємо витрати на виконання рішень ЄСПЛ. Неналежні умови утримання в СІЗО - проблема, за яку Європейський суд присуджує сплату компенсацій ", - підкреслив чиновник.

Малюська додав, що в СІЗО сидять люди, щодо яких немає вироків та з точки зору закону вони не винні в скоєнні злочинів. А взагалі напрямок тюремної реформи направлено на зменшення бюджетних витрат на утримання засуджених, так як вони в достатній фізичній формі для того, щоб працювати, заробляти і не сидіти на шиї платників податків.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що місія ООН в Україні б'є на сполох через нову масштабну проблему. Там вимагають у української влади, щоб та негайно вжила заходів для захисту осіб, які утримуються під вартою у зв'язку з пандемією коронавіруса.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?