Знищить половину людства - світу загрожує нова пандемія гірше коронавіруса
Категорія
Світ
Дата публікації

Знищить половину людства - світу загрожує нова пандемія гірше коронавіруса

Джерело:  online.ua

Нинішня пандемія коронавіруса - це легка репетиція перед глобальною грозою, яка загрожує всьому світу. Британський вчений Майкл Грегор попередив про небезпеку нової пандемії, яка стане гірше коронавіруса і ядерної війни. За його прогнозом, вона може знищити половину людства. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Daily Mail.

Про нову пандемію, яка загрожує все світу, Майкл Грегор навіть написав книгу на 500 сторінок, в якій зібрав дані понад 3 тисячі наукових досліджень. У ній він назвав загрозу від поточної пандемії коронавіруса нічим у порівнянні з тим, що чекає людство.

Потенційним джерелом спалаху нової хвороби він називав птахофабрики, на яких тримають мільйони курей в "жахливих умовах". Експерт закликає змінити умови їх вирощування або ж і зовсім знищити всіх в світі курей, інакше доведеться боротися з новою невідомою інфекцією, яка буде нещадною до людства.

На думку вченого, джерелами смертельних для людини вірусів завжди були тварини. Він нагадав, що туберкульоз прийшов від кіз, кір - від кіз і овець, віспа - від верблюдів, проказа - від водяних буйволів, коклюш - від свиней, черевний тиф - від тих же курей. І сьогодні, коли останніх на птахофабриках годують хімікатами і антибіотиками, через які виробляються стійкі до них штами небезпечних вірусів, вони стають головною загрозою людству.

"Наш тісний зв'язок з тваринами робить нас вразливими перед обличчям найгіршої епідемії. З кожним шматком ковбаси, сендвічем з беконом і курячими нагетсами ми граємо в кістки зі смертю. Поки є птахи, будуть пандемії", - підкреслив учений.

Грегор нагадав, що епідемія іспанки в 1918-1920 роках, яка вважається найбільш смертоносною в історії людства, вбила щонайменше 50 мільйонів людей з 500 млн тих, що заразилися. Проблема з іспанкою була в тому, що вона, як і коронавірус, починалася з невеликого кашлю, болі в м'язах, потім температура, ну а потім, за словами експерта, починався кошмар. Лише в 2005 році вдалося встановити джерело іспанки - це, як підкреслив Грегор, були птахи.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що влада України вже готується до другої хвилі пандемії коронавіруса, оскільки вона може піти за сценарієм грипу та грипоподібних захворювань. Новий спалах може статися вже восени.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?