Дональда Трампа екстрено відправили в бункер - що відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

Дональда Трампа екстрено відправили в бункер - що відбувається

Джерело:  online.ua

У США не вщухають масові протести через вбивство американським поліцейським афроамериканця Джорджа Флойда. Згідно з останніми даними, у Вашингтоні та ще в 40 великих містах Штатів вже оголосили комендантську годину. Тамтешні медіа заявляють, що американського лідера Дональда Трампа перевели в підземний бункер. Окрім того, повідомляється, що станом на ранок 1 червня, поблизу Білого дому тривають масові акції, протестувальники підпалили дорожні знаки. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на The Guardian.

"Мер столиці США Мюріель Боузер запровадила комендантську годину в окрузі Колумбія з 23:00 неділі, 31 травня, до 06:00 понеділка, 1 червня. Вона також залучила Нацгвардію для підтримки поліцейських", - йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що видання New York Times також уже підтвердило інформацію, що агенти секретної служби Штатів перевели президента Дональда Трампа в бункер. За словами журналістів, він провів там декілька годин. Працівників апарату Білого дому вже закликали не наближатися до будівлі через небезпеку. Що важливо розуміти, протягом 30 та 31 травня біля Білого дому постраждали понад 60 офіцерів та агентів Секретної служби, яка займається, зокрема, охороною президента та інших високопосадовців. ЗМІ розповідають, що мітингувальники жбурляли в силовиків цеглини, камені, пляшки, феєрверки та інші предмети.

Як відомо, афроамериканець Джордж Флойд загинув після затримання поліцією в реанімації. Чоловік помер після того, як один з поліцейських притиснув коліном його шию. Затриманий кілька разів говорив, що не може дихати, а потім знепритомнів. Те, що відбувається, зняли на відео очевидці, благали копа прибрати коліно, але той зробив це тільки після прибуття медиків.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно очільник Білого дому Дональд Трамп відреагував на ситуацію в місті Міннеаполіс (штат Міннесота), де після смерті затриманого афроамериканця Джорджа Флойда почалися заворушення та протести.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?