У Путіна виникла нова серйозна проблема - план глави Кремля під загрозою
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна виникла нова серйозна проблема - план глави Кремля під загрозою

У Путіна виникла нова серйозна проблема - план глави Кремля під загрозою
Джерело:  online.ua

Російський глава Володимир Путін зіткнувся з новою масштабною проблемою, яка виникла на тлі катастрофічного падіння економіки Росії через пандемію коронавіруса і обвалу цін на нафту. Росіяни остаточно втрачають до нього довіру і вже третина населення країни готова вийти на масові протести і голодні бунти через падіння рівня життя. Про це свідчать результати опитування "Левада-центру", який був проведений з 22 по 24 травня, повідомляє ONLINE.UA.

Результати нового опитування демонструють максимальне значення розчарування росіян у владі за останні півтора року. До цього пік протестної активності в РФ припадав на осінь 2018 року, коли Путін підписав закон про підвищення пенсійного віку.

Згідно з новим опитуванням, найбільше число бажаючих брати участь в протестах - у віці від 18 до 24 років (40%) і від 40 до 54 років (35%). У Москві брати участь в протестних акціях готові 26% опитаних. При цьому 27% учасників опитування вважають можливими проведення таких акцій в даний момент. Керівник "Левада-центру" Лев Гудков пояснює протестний настрій росіян повним розчаруванням людей, багато з яких вказують свій рівень достатку як "ледь вистачає на їжу".

"Це дуже несподіваний ефект, думаю, в більшій мірі це пов'язано з ситуацією, з різким наростанням невизначеності, загрозою втрати роботи, фактичним зниженням доходів, загальною тривожністю і явною нестабільністю в житті. Люди декларують своє невдоволення і готовність участі, але поки не бачать умов для таких виступів. Важливо розуміти, що це не реальний вихід на вулиці. Але окремі локальні вибухи до осені в великих містах цілком можливі ", - підкреслив експерт.

В ході опитування у росіян також запитували про їхні очікування від держави. Більшість респондентів виступили за посилення заходів соціальної підтримки сім'ям з дітьми, пенсіонерам, малозабезпеченим, медикам, працівникам малого і середнього бізнесу.

Такий протестний настрій росіян ставить під загрозу амбітний план Путіна змінити Конституцію РФ заради продовження свого терміну правління Росією. Довіра росіян до Путіна, через його бездіяльність, впала до рекордного мінімуму за останні 14 років, а це означає, що легітимність путінського режиму буде тестуватися росіянами, як ніколи раніше, що ставить під сумнів його можливу перемогу на наступних президентських виборах.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін зіткнувся з новою серйозною проблемою- росіяни масово втратили до нього довіру. За останній місяць рейтинг Путіна впав до історичного мінімуму. Сьогодні йому довіряють лише 28,3% росіян - такого низького показника не було ніколи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?