Це шантаж - Україна жорстко відповіла на брехливі звинувачення
Категорія
Політика
Дата публікації

Це шантаж - Україна жорстко відповіла на брехливі звинувачення

Це шантаж - Україна жорстко відповіла на брехливі звинувачення

МЗС України терміново викликало посла Ісламської республіки Манучехра Мораді після нових спроб Ірану завдати шкоди розслідуванню катастрофи авіалайнера PS-752, збитого іранською ракетою поблизу аеропорту Тегерану. У відомстві заявили, що Іран докладає зусиль для створення непорозумінь між державами, громадяни яких стали жертвами цієї ракетної атаки. Одним з інструментів таких дії українські дипломати називають заяви Тегерану про відмову у наданні "чорних скриньок" авіалайнера. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ЄП".

"Зараз ми консолідуємо зусилля по тиску на Іран з іншими потерпілими державами. Ірану це не подобається, він намагається внести розкол між нами і партнерами, зокрема шантажуючи передачею скриньок", - заявило анонімне джерело, нагадавши про те, що іранська влада повинна була забезпечити належне розшифрування скриньок безумовно і невідкладно.

Що важливо розуміти кожному, за майже 5 місяців детальна розшифровка записів чорних скриньок досі не проведена. Українські дипломати підкреслили, що попри суперечливі заяви з Ірану, "не підуть на сепаратні переговори" і будуть робити все для збереження коаліції держав, що прагнуть чесного розслідування катастрофи. Варто зазначити, що посла Ірану викликали до МЗС ще до повідомлення іранських ЗМІ про нову відмову Тегерана віддавати скриньки, це питання також буде темою обговорення.

"До МЗС запрошено посла Ірану, з яким планується непроста розмова. Не виключено, що цей витік інформації – ймовірно непідтвердженої, як це вже бувало у випадку з Іраном – пов’язаний саме з викликом посла Ірану до МЗС", - розповідає анонімне джерело.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно Іран заявив, що не збирається відправляти в Україну бортові самописці пасажирського літака "Міжнародних авіаліній України", який помилково збили в січні - причину такого скандального рішення можна знайти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?