Шмигаль не протримається - Верховна Рада зробила останнє попередження Кабміну
Категорія
Україна
Дата публікації

Шмигаль не протримається - Верховна Рада зробила останнє попередження Кабміну

Джерело:  online.ua

Український парламент може розглянути програму дій Кабінету міністрів 4 червня, хоча фракція "Голос" вимагає зробити це 2 червня. З відповідними заявами вже виступили спікер Верховної Ради Дмитро Разумков та заступник очільника фракції "Голос" Ярослав Железняк під час погоджувальної ради ВРУ. Що цікаво, останній вкотре жорстко розкритикував нову програму дій уряду, а також припустив, що Кабмін Дениса Шмигаля з такими успіхами навіть рік не зможе протриматися та буде змушений піти у відставку. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Ради.

"Щодо уряду і програми дій уряду. Добре, що ми нарешті дійшли до розгляду цього реферату. Нещодавно були представлені слайди. Мені здається, що уряд – як поганий школяр: коли не може здати дипломну роботу, вирішив зробити розмальовку у вигляді презентації. Я думаю, що більшість комітетів уже заявили про свою позицію, вона чітка. Ми вважаємо, що цю програму навіть не треба відправляти на доопрацювання – цей уряд не протримається рік! – її треба відхиляти", - заявив Ярослав Железняк.

Окрім того, нардеп нагадав своїм колегам, що є стаття 227 у регламенті ВРУ, де зазначається, що в 15-денний термін програма дій Кабміну має бути розглянута у парламенті.

"Тому ми вимагаємо, пане голово, щоб ви виконали регламент Верховної Ради і залишили програму уряду на розгляд у вівторок, як це передбачено законом", - додав народний обранець.

Ярослав Железняк також звернув увагу на те, що партія "Голос" хотіла збирати голоси за відставку глави МВС Арсена Авакова, однак тепер пропонує викликати його на годину запитань до уряду. Очільник ВРУ Дмитро Разумков заявив, що ця пропозиція "Голосу" співпала з пропозицією "Слуги народу". Що стосується програми дій уряду – це питання зможуть розглянути в четвер, 4 червня.

"Щодо програми дій, дійсно це передбачено регламентом, однак, на жаль, коронавірус не був передбачений регламентом, тому ми і відтермінували цей процес. Я впевнений, що в четвер можемо поставити це питання на голосування, якщо буде необхідність. Я не думаю, що уряд ховається", - відповів Разумков.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що фракція "Слуга народу" офіційно заявила, що терміново хоче заслухати очільника Міністерства внутрішніх справ Арсена Авакова на годині запитань до уряду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?