Єрмак терміново летить до Німеччини через ситуацію на Донбасі - що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Єрмак терміново летить до Німеччини через ситуацію на Донбасі - що сталося

Єрмак терміново летить до Німеччини через ситуацію на Донбасі - що сталося
Джерело:  online.ua

У вівторок, 2 червня, українська делегація, в складі якої буде голова Офісу президента України Андрій Єрмак і міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, терміново летить до Німеччини на важливі переговори. У Берліні у них заплановані зустрічі з федеральним міністром закордонних справ Німеччини Гайко Маасом, зовнішньополітичним радником канцлерки Яном Гекерен, міністеркою оборони Аннегрет Крамп-Карренбауер. На порядку денному стоять питання Донбасу і Криму. За підсумками переговорів міністри закордонних справ України і ФРН дадуть спільну пресконференцію, яка запланована на 13:00. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу МЗС України.

До складу української делегації, крім Єрмака і Кулеби, також увійдуть віце-прем'єр-міністр України - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, міністр оборони України Міністерство оборони України Андрій Таран, заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква та інші посадові особи.

"У ході візиту сторони обговорять ряд важливих аспектів двостороннього співробітництва, політику безпеки і гуманітарної ситуації на сході України, виконання домовленостей грудневого саміту "Нормандського формату" на рівні глав держав і урядів, ініціативи по деокупації Криму, а також шляхи подальшої координації зусиль з подолання наслідків пандемії COVID-19 ", - уточнили в дипломатичному відомстві.

Раніше в Офісі президента України анонсували терміновий візит Єрмака і Кулеби в Німеччину. У пресслужбі українського лідера відзначали, що в Німеччині будуть проведені консультації з ефективності роботи "нормандського" і "мінського" переговорних форматів.

Що важливо розуміти, перед цим в Берлін на переговори прилітав Дмитро Козак - так званий уповноважений Кремля по "українського питання". Відразу ж після цього глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що переговри РФ і ФРН були таємними, однак українська сторона знала, що вони відбудуться. За словами українського дипломата, причиною візиту Козака до Німеччини стала відсутність прогресу у виконанні мінських угод, а також пропозиція Києва підвищити рівень представництва Тристоронньої контактної групи.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна поставила жорстку умову Путіну по Донбасу після чергових звинувачень Кремля.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?