Нових Зеленських не буде - Лукашенко вибухнув через ситуацію в Білорусі
Категорія
Політика
Дата публікації

Нових Зеленських не буде - Лукашенко вибухнув через ситуацію в Білорусі

Нових Зеленських не буде - Лукашенко вибухнув через ситуацію в Білорусі
Джерело:  online.ua

У Білорусі різко загострилася політична ситуація перед президентськими виборами. Напередодні в Мінську пройшли масштабні протестні акції в підтримку опозиційних кандидатів у президенти країни. Це обурило чинного президента Білорусі Олександра Лукашенка. Він терміново викликав до себе голову КДБ Валерія Вакульчика і поставив йому завдання не допустити в країні майданів, таких як були в Україні або в Вірменії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу білоруського лідера.

В ході зустрічі з главою КДБ Лукашенко заявив, що не допустить майданів в Білорусі. При цьому він попросив не проводити аналогії і не порівнювати те, що відбувається в Білорусі, з деякими попередніми подіями в Вірменії або Україні.

"Не треба нас порівнювати, як недавно газета сусідньої країни написала, що тут у нас з'явилися нові Пашиняни, нові Зеленські і у нас мало ситуація не те як в Вірменії, не те як в Україні. Повинен сказати, що ситуація по-різному може складатися. Тільки у нас немає Пашінянов і Зеленських. Як би там не відбувалися в Вірменії та Україні події, все-таки це люди талановиті - і Зеленський, і Пашинян. Я вже з ними близько познайомився. Це люди талановиті, безумовно, і головне - патріоти своєї країни. Вони віддані своїй країні ", - сказав Лукашенко.

Білоруські лідер зазначив, що ті, які стоять за протестами в Білорусі, "хочуть за копійку продати все те, що тут було створено не тільки Лукашенко, не тільки владою, але і народом".

"Тому цього допустити не можна. Ще раз підкреслюю, "майданутим" це говорю, що ми ніколи не допустимо дестабілізації обстановки в нашій країні", - підкреслив Лукашенко.

Він запевнив, що влада не буде нікому закривати рота і дозволить висловлювати свою точку зору, але тільки у відведених для дискусій місцях.

"Люди повинні піти самі і дискутувати. Хочуть на кухні - будь ласка. Але щоб не заважали іншим людям. Ми повинні дотримати порядок. В країні повинен бути порядок. Ми не повинні допустити, щоб різного роду зграї і банди кримінальників бродили по країні з засуканими рукавами: люди, не дай бог, подумають, що гестапо повернулося, війна почалася. Ось цього ми допустити не повинні. І я цього не допущу. Я вже військовим говорив: один буду проти них боротися, якщо треба. Хоча у нас вистачає людей в погонах , які здатні захистити свою країну. Вони розуміють, що в цій країні жити їхнім дітям. Нашим дітям, вашим, не тільки нам самим ще. Ми ж вмирати не збираємося", - додав президент Білорусі.

Нагадаємо, Лукашенко беззмінно займає пост президента Білорусі з липня 1994 року. Зараз йде його п'ятий президентський термін, який закінчиться в 2020 році. Вибори президента Білорусі призначені на 9 серпня - на них вже зареєструвався як кандидат Лукашенко, який вирішив піти на шостий президентський термін.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Лукашенко спровокував новий скандал заявою про кандидатів на пост президента Білорусі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?