Навіщо це робити: Зеленський обурився після нового резонансного скандалу
Категорія
Політика
Дата публікації

Навіщо це робити: Зеленський обурився після нового резонансного скандалу

Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський звернувся до міжнародної спільноти - він наголосив, що виступає проти втягування нашої країни у вибори президента в США через публікацію аудіозаписів розмов колишнього українського президента Петра Порошенка з ексвіцепрезидентом США Джо Байденом, який є кандидатом у президенти від демократів. Свою позицію Зеленський вперше озвучив в інтерв'ю британському виданню The Telegraph, повідомляє ONLINE.UA.

"Навіщо потрібно знову втягувати Україну в це? Зараз ми користуємося двосторонньою підтримкою в США як у Конгресі, так і в Сенаті. У нас є підтримка президента. Ці записи не є пріоритетом", - заявив український президент.

Окрім того, Володимир Зеленський нагадав про важливість стратегічного партнерства з офіційним Вашингтоном і запевнив міжнародну спільноту, що "Україна не хоче впливати на внутрішньополітичну або зовнішньополітичну ситуацію в будь-якій країні, або на виборчий процес у будь-якій країні". Також глава держави відкидає звинувачення щодо своєї причетності до витоку записів. За словами самого Зеленського, наразі його більше цікавить не сама розмова Порошенка з Байденом, а яким чином могли підслуховувати розмови в Адміністрації президента.

"Дивіться, я нічого не знаю про деталі цієї домовленості. Була вона досягнута, чи не досягнута, чи взагалі вона була. Єдине, що мене цікавить, - це те, як можна було підслуховувати, робити записи в Офісі президента України", - підкреслив Володимир Зеленський.

Варто звернути увагу на те, що Держбюро розслідувань вже відкрило справу за фактом запису розмови і запрошувало Порошенка на допит в якості свідка, але він не з'явився. Окрім того, Офіс генпрокурора відкрив за цим фактом справу за статтями Держзрада і Зловживання владою або службовим становищем.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA,  Держдеп США жорстко відреагува в на закиди глави держави Володимира Зеленського, які можна сприйняти як спробу вплинути на президентські передвиборчі перегони.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?