Курс на деескалацію: Кремль відзначився гучною заявою про НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Курс на деескалацію: Кремль відзначився гучною заявою про НАТО

Джерело:  online.ua

Російський генеральний штаб раптово відмовився від ідеї масштабних військових навчань біля кордонів із країнами, які входять у склад НАТО. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву начальника Головного оперативного управління генштабу Сергія Рудского.

За його словами, водночас командування не відмовляється від маневрів зовсім.

"Продовжимо курс на деескалацію ситуації в Європі. У поточному році Збройними силами не передбачається проведення великих навчань поблизу кордонів країн-членів НАТО", - пояснив Рудской під час брифінгу.

Він зауважив, більшість маневрів перенесли вглиб країни. Серед таких заходів — стратегічні командно-штабні навчання "Кавказ-2020".

"Надалі готові до коригування районів навчань на паритетній з альянсом основі", - додав очільник управління.

Рудской звернув увагу, що Сполучені Штати й інші країни НАТО попри пандемію коронавірусу підвищують свою активність неподалік від російських кордонів. Зокрема йдеться про безпрецедентні для останніх років навчання "Захисник Європи-2020" (Defender Europe 2020). Задля їх проведення американське командування перекинуло на наш континент тисячі військовослужбовців разом із технікою.

Вони повинні були початися у травні-червні цього року.

Як повідомляв ONLINE.UA, у ході онлайн-пресконференції генсек НАТО Єнс Столтенберг зробив жорстке попередження команді очільника Кремля Володимира Путіна. Він підкреслив, що попри пандемію коронавірусу Альянс зберігає здатність проводити військові операції — особливо з огляду на військову активізацію Росії біля кордонів НАТО. Генсек наголосив, що блок дуже добре бачить всі провокації, які здійснює російська сторона.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?