Ліки будуть раніше: вчені потішили новим прогнозом щодо епідемії COVID-19
Категорія
Технології
Дата публікації

Ліки будуть раніше: вчені потішили новим прогнозом щодо епідемії COVID-19

Ліки будуть раніше: вчені потішили новим прогнозом щодо епідемії COVID-19
Джерело:  online.ua

Група нідерландських вчених виступила із заявою про терміни створення ліків проти нового коронавірусу COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на NLTimes.

За словами професора біології Університету Еразма — Френка Гросвельда, ліки можуть розробити упродовж наступних 5 чи 6 місяців. Вчений очолює колектив, який цим займається, нещодавно вони досягли важливого етапу у своїй праці.

Виявлення перших антитіл до нового коронавірусу відбулося ще у березні. Це стало важливим стрибком у процесі винайдення ліків. Останні тижні науковці витратили саме на вивчення антитіл.

"Ліки будуть готові через п’ять-шість місяців", - додав професор.

Гросвельд пояснив, подальшою розробкою займатиметься компанія зі Сполучених Штатів. Знайдені антитіла реагують на віруси SARS1 і SARS2.

Цей факт робить їх надзвичайно корисними у розробці ліків. Корисність снує одразу на двох напрямках — для вже інфікованих людей та як профілактичний засіб для тих, хто входить до групи ризику.

Слід зауважити, коронавірусна інфекція COVID-19 поширюється світом з китайського мегаполіса Ухань. Епідемія почалася нібито у січні, однак французькі лікарі виявили перший випадок вірусу щонайменше 3 грудні минулого року.

Станом на 1 червня у світі підтвердили вже близько 6,2 мільйона інфікованих COVIED-19. Кількість смертельних випадків зросла до 372 тисяч.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Сполучених Штатів Дональд Трамп стверджує, що головними винуватцями глобальної епідемії коронавірусу COVID-19 стали Китай та Всесвітня організація охорони здоров’я. За словами державного лідера, весь світ став жертвою цієї недбалості. Саме з цих причин Вашингтон відмовився підтримувати ВООЗ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?