Британія готує новий нищівний удар по Кремлю - що відомо
Категорія
Світ
Дата публікації

Британія готує новий нищівний удар по Кремлю - що відомо

Джерело:  online.ua

Нещодавно очільник Білого дому Дональд Трамп переніс саміт G7 щонайменше на осінь. Окрім того, він офіційно повідомив, що планує запросити на нього очільника Кремля Володимира Путіна. Варто зазначити, що влада Британії зразу ж попередила міжнародну спільноту, що буде блокувати повернення РФ до складу "Великої сімки". Під час саміту у Сполучених Штатах Володимир Путін може бути присутнім як гість, заявили в уряді Британії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання Independent.

"У британському уряді запевняють, що виступатимуть проти будь-якої пропозиції про повернення Росії в G7. Британія не підтримує ініціативу американського президента щодо розширення групи. Саміт мав відбутися у березні 2020 року. Однак зустріч скасували через поширення коронавірусу у світі. Трамп провів телефонну розмову з президентом Франції Еммануелем Макроном. У Білому домі повідомили, що Макрон погодився приїхати у США", - сказано в матеріалі.

Що цікаво, прем'єр Канади Джастін Трюдо нещодавно повідомив, що розгляне пропозицію щодо саміту. На коронавірус хворіла його дружина, а він перебував на самоізоляції. Також, як відомо, COVID-19 був і в прем'єра Великої Британії Борис Джонсон. Він теж наразі не дав згоди на зустріч. Канцлерка Німеччини Ангела Меркель відмовилася їхати до США на саміт G7.

Нагадаємо, Велика сімка — це міжнародний клуб, який об’єднує Великобританію, Німеччину, Італію, Канаду, США, Францію і Японію. G7 не є міжнародною організацією, вона не базується на міжнародному договорі, не має статуту і секретаріату.

Як повідомляв ONLINE.UA, президента США  Дональда Трампа перевели в підземний бункер. Окрім того, повідомляється, що станом на ранок 1 червня, поблизу Білого дому тривають масові акції, протестувальники підпалили дорожні знаки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?