Зеленська підписала важливу угоду з ЮНІСЕФ - що відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленська підписала важливу угоду з ЮНІСЕФ - що відомо

Зеленська підписала важливу угоду з ЮНІСЕФ - що відомо
Джерело:  online.ua

1 червня, в День захисту дітей, перша леді України Олена Зеленська та голова Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Лотта Сільвандер підписали Меморандум про взаєморозуміння. Цей документ передбачає співпрацю України і Фонду, спрямовану на захист прав та інтересів дітей в різних сферах. Про що домовилися дружина президента України і представниця ЮНІСЕФ повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу ОПУ.

"Цей документ свідчить про наше спільне бачення того, як діяти. Захист, підтримка, рівні можливості - його головні принципи. Для мене символічно, що ми підписали його саме в День захисту дітей. Адже цей день є нагадуванням дорослим про відповідальність, яку вони несуть за дитяче життя і здоров'я, повноцінний розвиток і становлення", - прокоментувала дипломатичне угоду Зеленська.

У свою чергу Лотта Сільвандер зазначила, що діти і сім'ї з дітьми потребують особливої підтримки в ці складні часи, коли світ бореться з новими викликами. Вона привітала підписаний з першою леді України меморандум, так як він дозволить об'єднати зусилля і працювати разом заради створення кращих умов для дітей в Україні.

"Ми раді, що маємо так багато спільних сфер для співпраці. Впевнена, що у нас попереду - численні проєкти в підтримку прав дитини, здорового способу життя та безбар'єрності суспільства", - підкреслила глава Представництва Дитячого фонду ООН в Україні.

В Офісі українського лідера нагадали, що зараз Олена Зеленська і фахівці українського офісу ЮНІСЕФ активно взаємодіють для якісного впровадження програми здорового харчування в українських школах. Також фахівці Дитячого фонду ООН приєдналися до розробки Національної стратегії з розвитку безпечного і здорового освітнього середовища, яка 25 травня 2020 була схвалена указом Президента України, а також беруть участь в її реалізації. Ще одна спільна ініціатива першої леді і команди ЮНІСЕФ - телеуроки для початкових класів в рамках національного проєкту дистанційного навчання на період карантину "Всеукраїнська школа онлайн".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Кабмін підтримав важливу ініціативу Олени Зеленської, завдяки якій Україна приєднується до міжнародного "Партнерства заради миру Біарріц" по встановленню рівності жінок і чоловіків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?