В ООН невідкладно звернулися до України щодо Донбасу - важливі деталі
Категорія
Україна
Дата публікації

В ООН невідкладно звернулися до України щодо Донбасу - важливі деталі

Джерело:  online.ua

Організація Об'єднаних Націй закликала Україну вирішити проблему з перетином лінії розмежування на Донбасі в умовах карантинних обмежень. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Управління структури з координації гуманітарних справ в Україні.

За словами координаторки ООН Оснат Лубрані, йдеться про термінові дії для створення винятків, які дозволять перетинати КПВВ у разі нагальної потреби.

"На сході України припинення роботи всіх контрольних пунктів в'їзду-виїзду (КВПП) з кінця березня означає, що сотні людей, які потенційно можуть стикнутися з такими особливими обставинами, не можуть повідомити про це або отримати допомогу на системній основі", - пояснила вона.

Лубрані додала, гуманітарні організації визнають зусилля для введення винятків — наприклад, для возз'єднання з родинами для догляду за родичами, отримання термінового лікування, відвідування церемоній похорон.

"Проте такі винятки застосовуються нерівномірно та непередбачувано. Ми стурбовані тим, що цивільні громадяни, які мають обґрунтовані підстави, не одержують дозвіл на перетин "лінії розмежування". Оскільки кількість громадян України, яким терміново потрібно перетнути КПВВ, вже є значною та продовжує зростати щодня, я закликаю всі залучені сторони запровадити прозорий та ефективний механізм розгляду таких випадків та прошу прискорити надання дозволів у випадку надзвичайних обставин доти, поки діють пов'язані з COVID-19 обмеження", - зауважила представниця ООН.

Координаторка стверджує, що введення чітких критеріїв для перетину у виняткових ситуаціях допоможе людям.

Як повідомляв ONLINE.UA, з 1 червня 2020 року всі контрольні пункти в’їзду-виїзду на Донбасі переходять на новий режим роботи за літнім графіком — пропуск громадян буде здійснюватися з 6:00 до 20:00. Про зміни в роботі КПВВ можна дізнатися за посиланням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?