У Конго несподівано повідомили про новий спалах Еболи - важливі дані
Категорія
Світ
Дата публікації

У Конго несподівано повідомили про новий спалах Еболи - важливі дані

Джерело:  online.ua

Міністерство охорони здоров'я Демократичної Республіки Конго неочікувано для всіх офіційно заявило про новий спалах Еболи. Варто звернути увагу на те, що зареєстровано вже 4 летальних випадки в результаті захворювання. Наразі відомо, що Ебола спалахнула за тисячу кілометрів від колишнього осередку поширення інфекції – в західній провінції Екватори. Тамтешній очільник МОЗ Етен Лонгондо підтвердив інформацію про спалах еболи у місті Мбандака. Окрім того, він додав, що збирається вирушити у точку спалаху особисто, аби надати технічну підтримку групі реагування. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на AFP.

"Я можу вам підтвердити, що у нас новий спалах Еболи в Мбандаці... Тому я особисто збираюся туди вирушити, щоб надати технічну підтримку групи реагування", – заявив Лонгондо.

Нагадаємо, що Ебола – це вірусна інфекція, яка може вражати як і людей, так і деякі види тварин. Варто зазначити, що вперше вона була зареєстрована ще у 1976 році та відноситься до особливо небезпечних інфекцій. Вчені кажуть, що вірус Еболи потрапляє в людину при контакті з кров'ю, біологічними рідинами, виділеннями інфікованими шимпанзе, горил, антилоп, дикобразів і кажанів. Від людини до людини хвороба передається контактним шляхом.

Як відомо, у 2014-2016 роках Західну Африку вразила найтяжча епідемія Еболи. Після того, як епідемію ліквідували в переважній частині Африки, вона продовжувала вражати Демократичну республіку Конго. Що важливо розуміти, теперішній спалах Еболи розпочався у Конго ще у 2018 році. У липні 2019 року ВООЗ визнала Еболу надзвичайною ситуацією міжнародного значення, а у квітні 2020 року продовжила цей статус. Вірус Еболи може вбити від 25 до 90% інфікованих.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  влада України вже готується до другої хвилі пандемії коронавіруса, оскільки вона може піти за сценарієм грипу та грипоподібних захворювань. Новий спалах може статися вже восени.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?