Україна приготувала Путіну і бойовикам на Донбасі неприємний сюрприз
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна приготувала Путіну і бойовикам на Донбасі неприємний сюрприз

Україна приготувала Путіну і бойовикам на Донбасі неприємний сюрприз
Джерело:  online.ua

Ватажки бойовиків так званих "ЛНР" і "ДНР" і російська влада на чолі з президентом РФ Володимиром Путіним починаючи з 2014 року масово вербують і залучають до війни на Донбасі неповнолітніх. Вони змушують дітей брати участь в бойових діях проти підрозділів Збройних сил України та інших військових формувань. На це обурливе свавілля відреагувала українська влада - Генпрокуратура порушила кримінальну справу, розслідування за якою доручила провести СБУ в Донецькій і Луганській областях. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Офіс генерального прокурора України.

У прокуратурі уточнили, що відповідно до ст. 4 Факультативного протоколу до Конвенції про права дитини щодо участі дітей у збройних конфліктах, який підписала як Україна, так і РФ, держави-учасники повинні забезпечити, щоб особи, які не досягли 18-річного віку, не брали участі у військових діях. Але так як Росія і підтримувані нею бойовики порушують цей протокол, воздужено виробництво - до Єдиного реєстру досудових розслідувань вже внесено відомості про чергові факти порушення законів і звичаїв війни в ході збройного конфлікту на сході України.

"В даний час вироками судів 29 неповнолітніх громадян України засуджені за участь у збройному конфлікті в складі незаконних збройних формувань. Зокрема, у вересні 2014 року ватажки одного з незаконних збройних формувань залучили неповнолітнього, якому в той час виповнилося всього 16 років, до участі в діяльності цього формування. Йому видали вогнепальну зброю і визначили завдання з охорони та патрулювання захопленої бойовиками будівлі Управління СБ України в Донецькій області. Крім того, неповнолітнього залучали до участі у веденні безпосередньо бойових дій проти підрозділів сил АТО в районі Донецького міжнародного аеропорту. Вироком суду він засуджений до покарання у вигляді позбавлення волі строком на 3 роки 2 місяці ", - розповіли в прокуратурі про один з фактів залучення бойовиками дітей до війни.

Важливо додати, що бойовики насильно змушують воювати все населення Донбасу під загрозою звільнення з основного місця роботи. Українців примушують проходити бойове навчання і відправляють в "військовослужбовий запас", щоб була можливість залучити до бойових дій в разі потреби.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що бойовики так званої "ДНР" влаштували новий терор українцям, які проживають на Донбасі. Людей в примусовому порядку зобов'язали отримати ніким не визнані "паспорта ДНР", щоб "ідентифікувати" - без нього люди не зможуть влаштуватися на роботу, отримувати допомогу і навіть претендувати на навчання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?