Українці не зможуть виїхати за кордон з е-паспортом у "Дії" - пояснення ДПСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Українці не зможуть виїхати за кордон з е-паспортом у "Дії" - пояснення ДПСУ

Джерело:  online.ua

Прикордонники заявили, що українці не зможуть перетнути кордон завдяки цифровому паспорту у застосунку "Дія". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу ДПСУ.

Згідно із заявою, у медіа поширили відомості про нібито зміни у порядку перетину з 1 червня. За цими нібито офіційними відомостями, зміни торкалися й цифрових версій паспортів.

"У них зазначається, що від першого дня літа при поїздках за кордон наші громадяни можуть подавати e-паспорт та е-паспорт для виїзду за кордон через єдиний державний вебпортал електронних послуг "Портал Дія", скориставшись для цього однойменним мобільним додатком. Державна прикордонна служба України звертає увагу на те, що дана інформація є недостовірною і не може використовуватися громадянами України як одне із правил перетинання державного кордону України", - попередили у ДПСУ.

Прикордонники нагадали, у Кабміні дійсно особливою постановою визнали е-паспорти у "Дії" повноцінними аналогами паперових документів. Це дуже важливо й корисно в умовах карантину, адже українцям необхідно завжди мати при собі паспорти — на випадок перевірки з боку поліції на вулиці.

"Однак жоден із пунктів порядку застосування, визначених постановою, не передбачає можливості пред’явлення е-паспорта для виїзду за кордон власне під час перетину держкордону і проходження процедур оформлення зокрема", - підкреслили у службі.

Громадяни України станом на 1 червня 2020 року можуть перетинати кордон лише за наявності реального паспорта чи окремого закордонного паспорта. Користуватися зацифрованими їх аналогами у застосунку "Дія" можливо лише у межах країни.

Як повідомляв ONLINE.UA, ДПСУ звернулася до іноземних колег із сусідніх держав з питанням щодо відновлення руху через пункти пропуску на кордоні. Листи прикордонники спрямували до Словакії, Молдови, Угорщини. Представники прикордонної служби останньої наголосили — ще не час відновлювати кордон.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?