Генпрокурорка Венедіктова ухвалила несподіване рішення - деталі
Категорія
Політика
Дата публікації

Генпрокурорка Венедіктова ухвалила несподіване рішення - деталі

Генпрокурорка Венедіктова ухвалила несподіване рішення - деталі

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова 28 травня ініціювала службове розслідування щодо дій очільника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького. За попередніми даними, вона наказала перевірити, чи не вчиняв він дій, які "порочать звання прокурора і можуть викликати сумнів у його об’єктивності, неупередженості та незалежності, у чесності та непідкупності органів прокуратури". Варто звернути увагу на те, що мотивом для розслідування генпрокурор вказала два кримінальні провадження №42015000000001998 і №52019000000001128. Обидва стосуються колишнього першого заступника генерального прокурора Рената Кузьміна та закупівлі запчастин до гранатометів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "УП".

Зазначається, що главаСАП змінив підслідність у цих справах, що і збентежило генпрокурорку. що важливо розуміти, очільником комісії, яка займеться службовим розслідуванням, Ірина Венедіктова призначила свого заступника Ігоря Мустецу.

"Це вже друге службове розслідування щодо керівника САП, яке ініціювала генпрокурор. Зокрема, 26 травня Венедіктова вже наказувала провести подібне розслідування щодо Холодницького у провадженні про закупівлі запчастин до гранатометів. Претензії Венедіктової також стосувалися зміни підслідності. Керівником комісії, яка займається цим службовим розслідуванням, генпрокурор призначала свого заступника Андрія Любовича", - нагадує видання.

Анонімні джерела також стверджують, що генпрокурорка намагатиметься через парламент, а саме через поправки до законопроєкту №3314, заблокувати Холодницькому можливість стати керівником САП вдруге. Як відомо, строк його повноважень закінчується у листопаді 2020 року.

Як повідомляв раніше ОNLINE.UA,  Ірина Венедіктова вже відреагувала на акцію протесту активістів  — вона зазначила, що правозахисники не приходять волати на дитячі майданчики, не плюють в пісочниці, не лякають пенсіонерів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?