Це насмішка - експертка жорстко розкритикувала Зеленського та Авакова
Категорія
Політика
Дата публікації

Це насмішка - експертка жорстко розкритикувала Зеленського та Авакова

Це насмішка - експертка жорстко розкритикувала Зеленського та Авакова
Джерело:  24 канал

1 червня очільника МВС Арсена Авакова включили до складу Нацради щодо боротьби з корупцією. Натомість виключили звідти голову Центру протидії корупції Віталія Шабуніна. Дане рішення жорстко розкритикувала юристка центру Олена Щербан. Окрім того, вона назвала такі зміни "насмішкою з антикорупційної реформи та усієї країни". За словами експертки, для неї та її колег призначення Авакова виглядає, як "спроба захистити міністра". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

"Це насмішка з антикорупційної реформи в Україні. Його фігура (Авакова – ред.) пов'язана з серйозними корупційними скандалами, про які зараз намагаються усі забути", – нагадала Щербан.

Неважко здогадатися, що юристка має на увазі скандал із сином міністра і його заступником, яких підозрювали у розкраданні 14 мільйонів гривень на рюкзаках.

"Для нас призначення людини, яка фігурувала в таких скандалах, це ніщо інше, як покривання корупції в державі", – каже експертка.

Вона також додала, що корупційні скандали у поліції і надалі є.

"Нещодавно ми зафіксували, як Нацполіція купувала засоби захисту, переплативши у власної компанії", – сказала юристка.

Щербан звернула увагу на те, що на порядку денному ВРУ є багато питань, які пов'язані з антикорупційною сферою, проте це нікому не вигідно.

"Ми бачимо згортання цих реформ і спроби поставити у кожну антикорупційну інституцію своїх людей. Спочатку це було з НАБУ, зараз в нас є агентство з пошуку активів, в якому також не можуть провести конкурс. Є проблеми з конкурсами в ДБР... Що буде відбуватись далі – гарних перспектив ми не бачимо, таке призначення (Авакова – ред.) свідчить про те, що з усієї країни насміхаються", – заявила юристка.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 29 травня президент України  Володимир Зеленський заслухав главу Міністрества внутрішніх справ Арсена Авакова  щодо сутички, яка сталася у Броварах Київської області.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?