Трамп погрожує направити армію в декілька штатів США - що відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп погрожує направити армію в декілька штатів США - що відбувається

Трамп погрожує направити армію в декілька штатів США - що відбувається
Джерело:  online.ua

Американський лідер Дональд Трамп терміново звернувся до губернаторів штатів та закликав їх активніше використовувати бійців Нацгвардії для відновлення порядку в країні. За його словами, якщо влада на місцях відмовиться, то очільник Білого дому невідкладно буде змушений направити до них військових. Погрози Дональда Трампа пов'язані з тим, що мирні протести миттєво переросли в розбої та заворушення, під час яких проплачені люди псують майно беззахисних американців. Окрім того, були випадки, коли "протестуючі" нападали прямо на вулиці на жінок та чоловіків, які намагалися захистити свій бізнес, або ж членів своєї родини. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

"Я рекомендую губернаторам використовувати достатню кількість бійців Національної гвардії для того, щоб встановити контроль над тим, що відбувається на вулицях. Якщо місто або штат відмовляться прийняти заходи, необхідні для захисту життя людей і їх житла і майна, то я швидко за них вирішу цю проблему, направивши до них військових. Я мобілізую всі федеральні ресурси: як цивільні, так і військові", - офіційно заявив 2 червня Дональд Трамп.

Зазначимо, що згідно з офіційною версією, протести в США спалахнули після смерті афроамериканця Джорджа Флойда при затриманні поліцейським. Люди спалили поліцейську дільницю, місцева влада запровадила режим надзвичайної ситуації. Офіцер поліції Дерек Човін, який брав участь в затриманні Флойда, заарештований. Протести охопили всю країну. Щонайменше 25 міст запровадили комендантську годину.

Однак деякі експерти припускають, що смерть Флойда це тільки привід, щоб влаштувати у Штатах хаос, адже нещодавно, в одному із інтерв'ю, Дональд Трамп зізнався, що розпочав справжню війну проти "тіньової" влади. Політологи припускають, що протести в країні - це помста політичних еліт, які століттями керували ходом історії. Існує думка, що Трампа намагаються знищити, поки він не змусив поквитатися "сірих кардиналів" за всі свої злочини, серед яких - торгівля дітьми та жінками, масові вбивства та навіть пандемія коронавірусу.

Як повідомляв ONLINE.UA, 1 червня американського лідера Дональда Трампа перевели в підземний бункер. Окрім того, повідомляється, що поблизу Білого дому тривають масові акції, протестувальники підпалили дорожні знаки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?