Ситуація критична - Україна поставила жорсткий ультиматум Путіну
Категорія
Політика
Дата публікації

Ситуація критична - Україна поставила жорсткий ультиматум Путіну

Джерело:  online.ua

Ситуація з водопостачанням в окупованому Криму більш ніж критична, але Україна не збирається допомагати окупантам вирішувати цю проблему. Вся відповідальність за те, що відбувається на українському півострові, лежить сьогодні на команді російського президента Володимира Путіна, який продовжує незаконну окупацію Криму вже шість років. Про це заявили глава МЗС України Дмитро Кулеба і міністри з питань тимчасово окупованих територій Олексій Резніков в ефірі одного з українських телеканалів. Вони нагадали Путіну, на яких умовах Україна відновить поставки води в Крим, повідомляє ONLINE.UA.

"Ми уважно стежимо за подіями, які відбуваються на Кримському півострові. Безумовно, ситуація там, я б навіть сказав, більш ніж критична, і немає ніяких інструментів її рішення з точки зору держави-окупанта, РФ. Але ми не плануємо допомагати Росії вирішувати її проблеми, як окупанта", - зазначив міністр закордонних справ України.

У свою чергу Резніков підкреслив, що Україна буде поставляти воду до Криму, але тільки коли він стане вільним від окупантів. Міністр додав, що навіть якщо Росія звернеться з таким проханням до офіційного Києва, то "отримає просту відповідь".

"Звільняйте окуповані Крим і Донбас, забирайте свої війська з території України, і ми відновимо водопостачання для громадян України у вільному Криму", - підкреслив Резніков.

Слід зазначити, що проблеми з водою в Криму тривають вже шість років - вони почалися після того, як Росія окупувала український півострів, в зв'язку з чим Київ перекрив воду з Херсонської області, яка надходила по Північно-Кримському каналу, забезпечував до 90% потреб півострова. В Україні регулярно нагадують Путіну, що Київ абсолютно готовий відновити постачання, коли РФ нарешті забереться з української території - сьогодні ж відповідальність за проблеми з водою в Криму несе виключно Кремль.

Тим часом окупанти б'ють на сполох і визнають, що прісної води в Криму залишилося на кілька місяців. Вони попереджають місцевих жителів, що скоро вода буде подаватися з жорсткими перебоями.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава Меджлісу кримських татар Рефат Чубаров озвучив нове важливе попередження українцям і команді президента Володимира Зеленського - він попросив бути максимально уважними в найближчі місяці до подій, які будуть пов'язані з поставками дніпровської води в окупований Крим. Чубаров звернув увагу на те, що глава Кремля Володимир Путін може піти на силові дії, а "третя сторона" буде переконувати офіційний Київ відновити водопостачання півострова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?