Росія не повернеться - Канада жорстко поставила Путіна на місце
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія не повернеться - Канада жорстко поставила Путіна на місце

Джерело:  online.ua

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо жорстко розкритикував ідею американського лідера США Дональда Трампа про запрошення очільника Кремля Володимира Путіна до участі в черговій зустрічі "Великої сімки". Як відомо, очільник Білого дому відклав саміт Групи семи, який він хотів провести в червні, а також запропонував розширити список країн, запрошених взяти участь у запланованому заході, включивши в нього Австралію, Росію, Південну Корею та Індію. Однак таку ініціативу жорстко розкритикували вже декілька країн. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CTVNews.

"Росія була виключена з G8 після вторгнення до Криму, і вона продовжує зневажливо ставитися до міжнародних правил і норм, тому вона залишається поза групою G7 і буде залишатися поза цією групою", – жорстко зазначив Джастін Трюдо.

Команда російського президента Володимира Путіна після неочікуваної пропозиції Дональда Трампа заявишла, що потребує додаткової інформації з приводу можливої участі у саміті Групи семи. Як відомо, у березні зустріч G7 була скасована через пандемію коронавірусу і планувалося, що вона може відбутися у форматі відеоконференції.

Варто звернути увагу на те, що ще 1 червня проти пропозиції очільника Білого дому виступила Велика Британія, допустивши втім можливість запрошення Росії у якості гостя.

"Під час саміту у Сполучених Штатах Володимир Путін може бути присутнім як гість", - заявили в уряді Британії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що лідер США Дональд Трамп невідкладно зателефонував президенту Росії Володимиру Путіну, щоб озвучити свою обурливу пропозицію щодо участі РФ в новому саміті "Великої сімки". Очільник Кремля поки не прокоментував ідею Трампа.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?