У Росії цинічно відреагували на план України по Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

У Росії цинічно відреагували на план України по Донбасу

Джерело:  online.ua

У команді російського президента Володимира Путіна миттєво відреагували на план української влади створити новий майданчик для переговорів по Донбасу в "будапештському форматі" без участі Росії. У російському МЗС цинічно заявили, що це свідомо безперспективна ідея, яка не має ніякого відношення до війни на сході України та її завершення. У Путіна в черговий раз вимагають від офіційного Києва "діалогу" з бойовиками ОРДЛО, який не збирається вести українська влада. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на росЗМІ.

"Будь-яка країна має право зустрічатися з тими, з ким вона хоче. Україна - не виняток. Але ніякого відношення до Росії і врегулювання конфлікту на південному сході це не має. Відповідно, і перспектив теж. Чергова спроба імітувати активність замість того, щоб всерйоз зайнятися виконанням Мінських угод в діалозі з Донбасом ", - відповіли в російському МЗС на ідею Києва по Донбасу.

Важливо додати, що офіційний Київ не проти вести переговори з представниками Донбасу, але тими, які не причетні до воєнних дій проти України і не мають російського громадянства, яке Москва нав'язує всім жителям окупованих територій. Глава Офісу президента України Андрій Єрмак пояснюючи позицію офіційного Києва підкреслював, що Україна вирішила створити ще один орган в рамках Мінського процесу з "представниками населення" ОРДЛО, щоб зрушити з мертвої точки переговорний процес, який роками триває, але не дозволяє досягти результатів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Зеленського знайшли спосіб зупинити війну на Донбасі шляхом перегляду Будапештського меморандуму. Міністр реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков запропонував організувати переговори з підписантами цього документа без участі Росії, так як вона порушила його пукнт і напала на Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?