Необхідні термінові рішення - РНБО б'є на сполох через нову проблему в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Необхідні термінові рішення - РНБО б'є на сполох через нову проблему в Україні

Необхідні термінові рішення - РНБО б'є на сполох через нову проблему в Україні
Джерело:  online.ua

Рада нацбезпеки і оборони б'є на сполох та заявляє про необхідність ухвалення термінових рішень для збалансування роботи ринку електроенергії, недопущення маніпуляцій на ньому та захисту інтересів населення. З такою гучною заявою виступив очільник РНБО Олексій Данілов під час засідання робочої групи з проблемних питань функціонування енергетичної сфери, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт відомства.

Варто зазначити, що у засіданні також участь т.в.о голови Мінекоенерго Ольга Буславець, голова НКРЕКП Валерій Тарасюк, заступник голови Виконавчого комітету Нацради реформ Олександр Ольшанський та інші.

"Учасники засідання обговорили проблемні питання функціонування ринку електричної енергії, заходи для збалансування його роботи і недопущення виникнення і поглиблення кризових ситуацій на ньому. За результатами засідання прийнято рішення узагальнити висловленні пропозиції та у триденний строк подати секретареві РНБО план конкретних заходів з подолання проблемних питань на ринку електричної енергії для доповіді президенту", - йдеться в повідомленні РНБО.

Варто звернути увагу на те, що 14 травня у аварійний ремонт був відключений третій блок Південно-української АЕС, загальна працююча потужність атомних блоків впала до 6780 МВт, що становить менше, аніж 49% від загальної встановленої потужності АЕС і є історичним мінімумом атомної енергетики в Україні. 4 травня "Інтерпайп" Віктора Пінчука офіційно повідомив, що в останні дні квітня тарифи на електроенергію виросли на рекордні 38%. У компанії публічно скаржаться на "системні дії уряду, спрямовані на свідоме підвищення вартості електроенергії в інтересах приватного монополіста, а не для підтримки всієї української промисловості Очільник Кабміну Денис Шмигаль відкидає звинувачення у лобізмі інтересів власника ДТЕК Ріната Ахметова в енергетичній галузі та заявляє, що позапланових відключень АЕС немає.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що заступник очільника фракції "Голос" Ярослав Железняк вкотре жорстко розкритикував нову програму дій уряду, а також припустив, що Кабмін Дениса Шмигаля з такими успіхами навіть рік не зможе протриматися та буде змушений піти у відставку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?