Це недопустимо - Рада почала активно збирати підписи за відставку Авакова
Категорія
Україна
Дата публікації

Це недопустимо - Рада почала активно збирати підписи за відставку Авакова

Джерело:  online.ua

Ситуація у Верховній Раді почала різко загострюватися - фракція "Голос" станом на 12 годину 2 червня зібрала 40 підписів народних обранців за відставку очільника МВС Арсена Авакова. Дану інформацію вже підтвердив депутат від "Голосу" Ярослав Юрчишин у Facebook та нардепка від "Голосу" Олександра Устінова на засіданні парламенту 2 червня, передає ONLINE.UA.

"Станом на зараз понад 40 депутатів вже підписали постанову про відставку Авакова. Поки це представники "Голос" та "Слуг народу",- заявив Ярослав Юрчишин.

Із заявою також виступила Олександра Устінова. За її словами, поки Аваков буде залишатися главою МВС - Україна не зможе дати відсіч РФ.

5ed628ebe4c0a

"Ми всі з цієї трибуни чули про Авакова і про те, що відбувається у поліції. Я почула дуже багато розмов, що коли піде Аваков, то у нас тут буде Росія. Так от – у нас, якщо буде Аваков, то буде Росія. Учора на голову поліції Вінницької області призначили сепара. Це людина, яка стояла разом з проросійськими протестувальниками 2 травня в Одесі. Цю людину не посадили, а підвищили. Це недопустимо", - зазначила народна обраниця.

Окрім того, нардепи із "Голосу" закликають своїх колег від інших фракцій підписувати постанову, щоб станом на п'ятницю, на годину питань до уряду "мати повний комплект". Що важливо розуміти, для ініціювання розгляду якогось питання у парламенті необхідно зібрати мінімум 150 підписів депутатів. Згідно зі статтею 18 закону про уряд, парламент може звільнити члена Кабміну: за його заявою, за поданням прем’єр-міністра або президента та за власною ініціативою. Рішення ВР про звільнення з посади члена Кабміну приймається у формі постанови.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава МВС  Арсен Аваков заявив, що 20 учасників стрілянини за участю перевізників у Броварах суд ухвалив узяти під варту на два місяці без права внесення застави.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?