Євросоюз висунув безкомпромісний ультиматум РФ - що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Євросоюз висунув безкомпромісний ультиматум РФ - що сталося

Джерело:  online.ua

Очільник дипломатії Євросоюз Жозеп Боррель виступив проти повернення Росії до формату "Групи семи". За його словами, наразі європейська влада не бачить для цього достатніх підстав. Окрім того, він висунув очільнику Кремля Володимиру Путіну жорсткий ультиматум під час брифінгу в Брюсселі 2 червня. Боррель наголосив, що ЄС вважає формат G7 надзвичайно важливим багатостороннім інструментом для країн, якими керують спільні цінності, інтереси і зобов’язання, повідомляє ONLINE.UA.

"Співпраця між партнерами-однодумцями є навіть більш життєво важливою у такі непрості часи. Участь РФ у тогочасній G8, як ви знаєте, була призупинена, доки РФ не змінить курс і умови не дозволять повернутись до G8 та проводити змістовні дискусії. І це не те, що зараз відбувається", - підкреслив Жозеп Боррель.

Окрім того, він зазначив, що декларація, ухвалена у березні 2014 року, пояснює, чому G8 стала G7, і зазначив, що "важко повірити, що за теперішніх обставин група знову може стати G8".

"Я б також хотів підкреслити, що прерогативою головування у G7, яке наразі обіймає США, є видавати гостьові запрошення. Але зміна членства, зміна формату на постійній основі не є прерогативою головування G7", - наголосив глава дипломатії ЄС.

Як відомо, нещодавно американський лідер Дональд Трамп неочікувано скасував саміт "Групи семи", який він хотів провести в червні, а також заявив, що хоче розширити список країн, запрошених взяти участь у запланованому заході, включивши в нього Австралію, Росію, Південну Корею та Індію. Ідею Трампа уже жорстко розкритикувала влада Великої Британії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що канадський лідер Джастін Трюдо розніс вщент ідею Дональда Трампа про запрошення очільника Кремля Володимира Путіна до участі в черговій зустрічі "Великої сімки".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?