Ми шоковані - влада ЄС екстрено звернулася до США
Категорія
Світ
Дата публікації

Ми шоковані - влада ЄС екстрено звернулася до США

Джерело:  online.ua

Високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель терміново звернувся до очільника Білого дому Дональда Трампа та всієї американської нації. Він 2 червня заявив, що смерть афроамериканця Джорджа Флойда була результатом зловживання владою і що блок з 27 країн шокований цією подією. Свою позицію впливовий політик озвучив під час брифінгу в Брюсселі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

"Як і народ Сполучених Штатів, ми шоковані і вражені смертю Джорджа Флойда" – заявив Жозеп Боррель.

Як відомо, Джордж Флойд помер минулого тижня після того, як його притиснув до тротуару поліцейський в Міннеаполісі. Його смерть спровокувала масові протести, які поширилися по всій Америці.

Представник ЄС наголосив, що поліцейські не мають права "використовувати свої можливості так, як це було використано вМіннеаполісі.

"Це зловживання владою, і воно повинно бути засуджене" – наголосив він.

Окрім того, він додав, що влада ЄС " підтримує право на мирний протест, а також засуджує насильство і расизм будь-якого роду і, звичайно ж, закликає до деескалації напруженості".

Варто зазначити, що поліція в США застосувала гумові кулі і сльозогінний газ біля Білого дому, щоб очистити територію від демонстрантів, і дозволити американському лідеру Дональду Трампу виступити з промовою. Сам Трамп назвав заворушення в США актами внутрішнього тероризму і пригрозив ввести армію туди, де влада відмовиться задіяти Національну гвардію.

"Меморіал Лінкольна і меморіал Другої світової війни зазнали нападу вандалів. <...> Це не мирні акції протесту, це акти внутрішнього тероризму. Вбивство безневинних людей є злочином проти людяності і проти Бога", - заявив Дональд Трамп.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Дональд Трамп невідкладно звернувся до губернаторів  штатів та закликав їх активніше використовувати бійців Нацгвардії для відновлення порядку в країні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?