Вперше в історії: вчені показали унікальне фото галактики дуже рідкісного типу
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вперше в історії: вчені показали унікальне фото галактики дуже рідкісного типу

Вперше в історії: вчені показали унікальне фото галактики дуже рідкісного типу
Джерело:  online.ua

Науковці схиляються до думки, що Великий вибух стався близько 14 мільярдів років тому, а перші галактики почали формуватися через 400 мільйонів років. Однак нещодавно астрономам вдалося виявити одну з найстаріших та рідкісних галактик, що існувала 11 мільярдів років тому. За словами астрономів, її світло досі доходить до нас. Варто звернути увагу на те, що виявлена галактика вкрай рідкісного типу. Що важливо розуміти, подібний об'єкт люди зафіксували вперше за всю історію дослідження космосу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Phys.org.

"Галактика R5519 розташована на відстані 11 мільярдів світлових років від Сонячної системи і належить до надрідкого класу "космічне вогняне кільце". За словами астрономів, це перший подібний об'єкт, виявлений людиною. Особливість R5519 полягає в тому, що більш ніж 11 мільярдів років тому вона поглинула іншу галактику, після чого отримала таку незвичайну структуру", - йдеться вповідомленні.

За словами вчених, діаметр діри в центрі цієї галактики в два мільярди разів більший ніж відстан між Землею й Сонцем. Для порівняння, вона в три мільйони разів більша ніж діаметр надмасивної чорної діри в галактиці "Мессе-87", фото якої було опубліковано минулого року. Завдяки такій незвичній формі, зірки всередині R5519 обертаються в 50 разів швидше, ніж в галактиці "Чумацький шлях".

Дослідники звертають увагу на те, що існування такого об'єкта суперечить чинним теоріям, оскільки утворення кільцевих галактик вимагає наявності тонкого диска в "галактиці-жертві" до того, як зіткнення відбудеться. Для порівняння, тонкий диск Чумацького шляху утворився 9 мільярдів років тому. Нове відкриття підтверджує той факт, що формування дисків в спіральних галактиках відбувалося набагато раніше, ніж вважалося.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вчені з Токійського університету  в Японії довели існування інопланетних організмів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?