Кабмін готує пенсіонерам приємний сюрприз
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кабмін готує пенсіонерам приємний сюрприз

Кабмін готує пенсіонерам приємний сюрприз
Джерело:  online.ua

Уряд розробляє нові ініціативи щодо реформування пенсійної системи в Україні. Одна з них - затвердження в законодавстві проведення індексації пенсій щорічно 1 березня. Цю ініціативу вже підтримали в МВФ, з представниками якого провела переговори міністерка соціальної політики Марина Лазебна. Які ще сюрпризи готує уряд для українських пенсіонерів, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на урядовий портал.

На переговорах з представниками місії МВФ в Україні Лазебна підняла питання про запровадження накопичувальної пенсійної системи в Україні. Пенсійний експерт місії МВФ Шаба Фехер підкреслив, що твердження, ніби МВФ виступає проти введення накопичувальної пенсійної системи в Україні, є хибним і не відповідає дійсності. Він запевнив, що МВФ підтримує впровадження накопичувальних пенсійних систем, але важливо переконатися, що будуть створені необхідні умови для того, щоб реформа дійсно була впроваджена, була ефективною, а не згорнулася через певний час.

Також Лазебна повідомила про вже реалізовані кроки українського уряду в реформуванні пенсійної системи. Зокрема, міністерка вказала на введення щомісячної компенсаційної виплати для пенсіонерів у віці 80+, плани щодо продовження їх в 2021 році і введення щомісячної компенсаційної виплати для пенсіонерів у віці від 75 до 80 років. У МВФ підтримали ці дії і відзначили, що вони дуже важливі.

Важливо додати, що вже в травні мільйони українців повинні були отримати підвищені пенсії у зв'язку з індексацією. За даними Мінсоцполітики, виплати в середньому мали зрости на 260 грн для 8,4 млн пенсіонерів. Крім того, в травні підвищені пенсії отримали українці, страховий стаж яких становить 30 років у жінок і 35 років - у чоловіків. Їм підвищили виплати до 2100 грн.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Мінсоцполітики хоче підвищити пенсії українцям віком від 75 років. Йдеться про щомісячної надбавки в розмірі близько 500 гривень, на яку можуть претендувати більше мільйона пенсіонерів. Коли затвердять це підвищення пенсій поки невідомо, остаточне рішення повинен прийняти Кабмін.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?