Що насправді відбувається в США - Трамп нарешті розкриває карти
Категорія
Світ
Дата публікації

Що насправді відбувається в США - Трамп нарешті розкриває карти

Що насправді відбувається в США - Трамп нарешті розкриває карти
Джерело:  online.ua

Очільник Білого дому Дональд Трамп виступив з неочікуваною заявою. Він наголосив, що заворушення в США - це акти внутрішнього тероризму. Окрім того, він пригрозив ввести армію туди, де влада відмовиться задіяти Національну гвардію. Варто звернути увагу на те, що поки американський лідер не відповів, кому саме наразі вигідні ці протести та розбої, хоча нещодавно Дональд Трамп зізнався, що веде боротьбу з "тіньовою" владою в країні та світі. Про це президент США заявив під час звернення у зв'язку із ситуацією в країні після загибелі афроамериканця Джорджа Флойда, передає ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Білого дому.

"Меморіал Лінкольна і меморіал Другої світової війни зазнали нападу вандалів. <...> Це не мирні акції протесту, це акти внутрішнього тероризму. Вбивство безневинних людей є злочином проти людяності і проти Бога", - зазначив американський лідер.

Очільник Білого дому звернув увагу на те, що вся країна обурена у зв'язку з жорстокою смертю Джорджа Флойда і його адміністрація "повністю віддана тому, щоб справедливість восторжествувала".

"Але ми не дозволимо, щоб мирні протести заглушив розлючений натовп. Найбільшими жертвами грабежів є наші миролюбні громадяни в найбідніших районах, я буду боротися за їхню безпеку", - наголосив президент США.

Окрім того, Дональд Трамп додав, що рекомендував губернаторам задіяти Національну гвардію в необхідному обсязі, щоб взяти під контроль ситуацію на вулицях.

"Сьогодні я рішуче рекомендував кожному губернатору розгорнути національну гвардію в достатній кількості, щоб ми домінували на вулицях. Мери і губернатори повинні забезпечити переважну присутність співробітників правоохоронних органів до того часу, поки насильство не припиниться. Якщо місто або штат відмовляється вживати дії, необхідні для захисту життя і власності їхніх жителів, то я розгорну Збройні сили США і швидко вирішу проблему за них", - заявив американський лідер.

Також він наголосив, що влада США планує мобілізувати всі свої цивільні і військові ресурси. Нещодавно також стало відомо, що очільник Білого дому хоче задіяти закон "Про повстання" 1807 року, який регулює повноваження президента США розміщувати війська на території країни для придушення повстання або заколоту.

Як повідомляв ONLINE.UA, високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель терміново звернувся до президента США Дональда Трампа та усіх американців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?