Ми будемо стежити - у Меркель дали гучну обіцянку українцям
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми будемо стежити - у Меркель дали гучну обіцянку українцям

Джерело:  online.ua

Одним з головних і пріоритетних питань, які Німеччина буде піднімати під час свого головування в Раді ЄС, будуть Україна і війна на Донбасі. Таку обіцянку українцям дав глава МЗС ФРН Гайко Маас після переговорів з главою МЗС України Дмитром Кулебою, які відбулися 2 червня в Берліні, повідомляє ONLINE.UA.

"Для нас під час головування в Раді ЄС (з 1 липня 2020 року) буде важливими відносини з країнами Східного партнерства. Україна буде важливим аспектом. Тому ми не тільки продовжимо пошук рішень, як досягти миру в Україні, а й будемо стежити за цим процесом , а також будемо займатися питаннями економічних реформ ", - заявив Маас на спільній пресконференції з Кулебою.

Маас підкреслив, що Берлін на майданчику Ради ЄС хоче підтримати країни Східного партнерства, в тому числі і Україну. За його твердженням, для влади Німеччини залишається вкрай важливим і політичний процес, і економічний.

Нагадаємо, Східне партнерство - це ініційована Польщею і Швецією програма, спрямована на поглиблення і зміцнення відносин ЄС з шістьма східними сусідами: Азербайджаном, Вірменією, Білоруссю, Грузією, Молдовою і Україною. В Євросоюзі вважають, що в рамках цієї програми Україна повинна отримувати максимально сильну підтримку з боку Європи, що дозволить стримувати російську агресію.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава МЗС ФРН Гайко Маас закликав Україну і Росію піти на компроміс заради миру на Донбасі. Дипломат вважає, що врегулювати конфлікт на сході України складно, але реально. Він запропонував діяти прагматично і починати кроки там, де сьогодні це можливо.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?