Нахабна пропозиція Трампа Путіну - як відреагували в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Нахабна пропозиція Трампа Путіну - як відреагували в Україні

Нахабна пропозиція Трампа Путіну - як відреагували в Україні
Джерело:  УНН

2 червня стало відомо, що президент Штатів Дональд Трамп екстрено подзвонив очільнику Кремля Володимиру Путіну, щоб особисто озвучити свою нахабну пропозицію щодо участі Росії в новому саміті "Великої сімки". Варто зазначити, що президент РФ поки публічно не відреагував на ідею Трампа, однак в пресслужбі Кремля наголосили Путін є прихильником "діалогу в усіх напрямках". Речниця МЗС України Катерина Зеленко вже прокоментувала пропозицію президента США Дональда Трампа запросити Росію на саміт Великої сімки. Вона вирішила нагадати американській стороні, що РФ була виключена з "групи" в 2014 році через анексію Криму та конфлікт на Донбасі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "УНН".

"Станом на 2020 рік РФ продовжує вищезгадані деструктивні дії. Запрошення РФ на саміт Групи Семи навіть у статусі гостя стане для Кремля підтвердженням ефективності політики тиску у відносинах з демократичними країнами, а також буде використано російською пропагандою для просування наративу про повернення Заходу до "business as usual" у відносинах з РФ", - зазначила речниця МЗС.

За її словами, даний крок також "спростить завдання російській дипломатії в її спробах домогтися відновлення статусу РФ як повноправного учасника Групи і ослаблення міжнародної санкційної політики", додала дипломат.

"Україна розраховує, що на саміті Групи Семи в США буде підтверджена солідарність з Україною в захисті її суверенітету і територіальної цілісності, а також подальшому здійсненні реформ", - заявила Катерина Зеленко.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що канадський лідер Джастін Трюдо розніс вщент ідею президента США Дональда Трампа про запрошення очільника Кремля Володимира Путіна до участі в черговій зустрічі "Великої сімки".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?